Halusitpa sitten täydellisen reportaasin, esseen, portfolion tai kilpakuvasarjan, niin tämä kurssi on juuri sinulle. Kouluttajana toimii palkittu, pitkän linjan dokumentaristi Hannamari Shakya.

Editointityöpaja valokuvaajille

Aika: pe 20.11., pe 27.11.ja pe 4.12. klo 9–17.00
Paikka: Helsinki, Päivälehden museo, auditorio, Ludviginkatu 2-4, Helsinki
3 päivän kurssihinta:

220€ + alv Suomen kuvajournalistit ry:n jäsenille
320€ + alv ei-jäsenille

Työpajassa opit editoimaan narratiivisen, sarjallisen ja ei-sarjallisen kuvasarjan omista kuvistasi. Jokainen osallistuja editoi kuvistaan kokonaisuuksia; tarkoituksena on muodostaa niistä esteettisesti eheä ja kiinnostava kokonaisuus; essee, reportaasi tai portfoliokokonaisuus.

Osallistujat voivat tuoda työpajaan materiaalia, jossa he työstävät esimerkiksi reportaasia ja/tai esseetä tai laajempaa sarjallista kokonaisuutta, esimerkiksi sarjallista portfoliota. Jos kyseessä on laajempi sarjallinen kokonaisuus, kannattaa keskittyä vain sen tekemiseen. Toiveena on, että kurssille osallistujien kuvat olisivat tulosteina työskentelyn helpottamiseksi. (10cm x 15cm kuvakoko riittää)

Kyseessä on yhteisöllinen työpaja, eli kaikkien kuvista ja editoinnista keskustellaan ryhmässä. Lisäksi työpajaan kuuluu harjoituksia. Työpajatapaamiset pidetään viikon välein, jolloin valokuvaaja voi tarvittaessa kuvata lisää puuttuvia kuvia sarjaansa.

Kouluttaja Hannamari Shakya

Hannamari Shakya on kokenut ja palkittu dokumentaarisen valokuvan asiantuntija, kuvatoimittaja ja kuraattori. Hän on julkaissut Raw View -valokuvalehteä vuodesta 2007 vuoteen 2017. Hän toimi Musta Taide / Aalto Arts Book -kustantamon kustannuspäällikkönä ja tuottajana 2012–2015 ja vuodesta 2018 Raw View Editions -kustantamon kustantajana. Shakya on myös valokuvaaja joka keskittyy omassa taiteellisessa työssään identiteetin ja ylisukupolvisten traumojen käsittelyyn. Hän on julkaissut kaksi valokuvakirjaa, kolmas on tulossa syksyn 2020 aikana ulos.

Ilmoittautuminen on auki nyt!
Ilmoittaudu sähköpostilla: toimisto@kuvajournalistit.fi.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 5.11.2020