Marraskuun F5.6-klubilla riisutaan politiikan naamiot 

 

Aika: tiistai 14.11. klo 19-21. (baari suljetaan klo 23)

Paikka: Juttupa (Säästöpankinranta 6)

VAPAA PÄÄSY. Baari suljetaan klo 23. 

 

Sanotaan, että median avustuksella politiikka on viihteellistynyt ja poliittisesta toiminnasta tullut jonkinasteista teatteria. 

Poliitikot ja politiikan kuvaajat asettuvat väistämättä osaksi peliä, jossa poliitikko pyrkii rakentamaan imagoaan ja kuvaaja paljastamaan teatterin. Uutta kierrettä kuvajournalistin työhön on tuonut myös tunteiden ja henkilöitymisen tulo politiikkaan. 

Valtakunnallisen mediakuvaston rinnalla kilpailee myös esimerkiksi sosiaalinen media, jossa julkisuuskuvaa voi hallita ja muokata. 

Mikä on kuvajournalistin tehtävä politiikan kentällä ja millaista on politiikan kuvaaminen tänään? Tästä keskustelemaan saapuvat marraskuun f5.6-klubin kuvaajajavieraat, YLE:n Silja Viitala ja STT-Lehtikuvan Heikki Saukkomaa. He ovat toisilleen tuttuja Eduskuntatalon medialehteriltä. F5.6 klubilla tutustumme heidän kuviinsa kolmelta viimeiseltä hallituskaudelta (Sipilä-Marin-Orpo) ja keskustelemme aiheesta. Illan moderaattorina toimii Sami Kero (HS).

Tervetuloa!  

Silja Viitala on Porista kotoisin oleva uuden sukupolven kuvajournalisti, joka työskentelee tällä hetkellä Yle:llä Helsingissä. Valokuvan sitaatinomaisuus viehättää Viitalaa – valokuva näyttää asiat siten kuin ne ovat kuvaushetkellä olleet. Viitala on palkittu Vuoden Lehtikuva -palkinnolla Kuvajournalismi 2020 -kilpailussa.

Heikki Saukkomaa on espoolainen uutiskuvaaja, joka on luonut pitkän uran Lehtikuvan ja STT-Lehtikuvan kuvaajana 80-luvulta lähtien. Saukkomaalle myönnettiin elämäntyöstään Patricia Seppälän Säätiön kuvajournalistipalkinto 2020. Palkintoperusteluissa Saukkomaata kiiteltiin mm. kuvattaviensa tasolle asettumisesta sekä uutiskuvaajalle tarpeellisesta kyvystä pelkistää ja rajata.

 

P.S. Laita kalenteriin myös Joulukuun F5.6-klubi ja pikkujoulut torstaina 7.12. klo 19-21!

 

Vasen kuva: Silja Viitala, oikea kuva: Heikki Saukkomaa