Suomen kuvajournalistit ry tuomitsee vähemmistöihin kohdistuvat vihateot ja yritykset kaventaa ihmisoikeuksia tai sananvapautta.

Saimme keskiviikkona aamusta ikävän tiedon Kuvajournalismi 2023 -näyttelyn sotkemisesta Sanomatalolla Helsingissä. Ilkivalta vaikuttaa kohdistuneen erityisesti Yleisön suosikkina palkitun kuvajournalisti Rio Gandaran sarjan yhteen kuvaan, jossa on miespari.

Kuvassa esiintyvien henkilöiden kunnioittamiseksi peitimme sotketun kuvan ja siihen liittyvän kuvatekstin tilapäisesti ja korvaamme sen uudella niin pian kuin mahdollista.

Kuvajournalismin tärkein tehtävä on näyttää maailma sellaisena kuin se on. Siitä periaatteesta emme anna piiruakaan periksi.

Vähemmistöjen rinnalla, sananvapauden puolesta:

Suomen kuvajournalistit ry

Laura Talvitie, puheenjohtaja

 

Kuvajournalismi 2023 -näyttely on nähtävillä Sanomatalolla 28.4. saakka. Kaikki voittajakuvat löytyvät myös osoitteesta: www.kuvajournalismikilpailu.fi

 

Pentti Ahonen ja elämänkumppaninsa Jyri Aution (vas.) kanssa kotonaan Vantaalla. Pentti Ahonen, 82, on uskovainen ja homo. Hän oli mukana perustamassa yhdistystä, jonka tavoitteena oli tehdä homoista heteroita 1990-luvulla. Nykyään Ahonen ajattelee, että muuttuminen homosta heteroksi on mahdotonta. Pentti Ahonen ja Jyri Autio tapasivat ensimmäisen kerran sateenkaarimessussa. Jyri Autio on sokea. Nyt he ovat asuneet yhdessä jo 16 vuotta. Lähipiirille he ovat Jyri ja Pena. ”En koe rakkauttani Jyriä kohtaan syntinä tai pahana, vaan erittäin hyvänä asiana”, sanoo Ahonen. Vantaa. 8.12.2023. KUVA: Rio Gandara.