Ilmoittaudu mukaan Johanna Kokkolan videokerronnan perusteet kurssille.

Aika 8.12.2023 perjantai klo 9:00 -17:00 (sisältää 1h lounastauko, omakustanne)
Paikka: Mesta, Hiihtomäentie 18, Helsinki
Hinta: 120€ (sis.alv24%)
Osallistuja määrä on 12 ja kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu mukaan oppimaan ja inspiroitumaan! toimisto@kuvajournalistit.fi

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.11.2023.

Videokerronnan perusteet on tarkoitettu kuvaajille, jotka ovat jo tehneet jonkun verran liikkuvaa kuvaa, mutta haluavat oppia lisää kuvakerronnan suunnittelusta ja terävöittää sitä. Kurssilla puretaan kuvakerronta osiin, joiden perusteella shot list suunnitellaan. Käydään läpi tarvittavaa materiaalin määrää ja kuvakerronnan vaihtelua mielenkiintoisen tarinan luomiseksi.
Kerrataan kuvakokojen, -kulmien, suuntien ja jatkuvuuden huomioimista suunnittelussa. Käydään läpi liikkuvan kuvan workflow, eli missä järjestyksessä asiat kannattaa tehdä suunnittelusta valmiiseen videoon asti. Kurssilla harjoitellaan kerronnan rakentamista. Mikäli aikaa jää, voidaan kerrata keskeisimmät perusasiat ja välineet. Lopuksi Q&A-osio osallistujien kysymyksistä.

Kurssi keskittyy esituotantovaiheeseen, suunnitteluun ja kuvakerronnan hahmottamiseen, eikä sillä ei opeteta varsinaisesti kuvaamista tai editointia. Osallistujalla tulee olla perustason tietämys videon tekemisestä.

Opettaja: Johanna Kokkola
kuvaaja, dokumentaristi

Koulutuksen järjestämisen ehtona on vähimmäisosallistujamäärän (10) täyttyminen. Koulutuksen mahdollisesta peruuntumisesta pyrimme ilmoittamaan ilmoittautuneille hyvissä ajoin.