Kuvajournalismi 2022 -kilpailun tuomarit on nyt valittu. Tammikuussa käynnistyvän kilpailun voittajat valitsee ammattitaitoinen ja monipuolisen kokemuksen omaava kolmikko.

Vuoden 2022 Kuvajournalismikilpailun tuomareina toimivat visuaalinen journalisti ja graafinen suunittelija  Lasse Rantanen, dokumenttielokuvaohjaaja Kati Juurus ja saksalainen kuvatoimittaja ja DIE ZEITT -lehden apulaiskuvapäällikkö Lara Huck.

Lasse Rantanen ( TaM 2000) on palkittu graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka tunnetaan etenkin kuvituksistaan Helsingin Sanomissa. Grafia ry valitsi hänet Vuoden graafikoksi 2005. Hän kutsuu itseään visuaaliseksi journalistiksi:”Visualisoinnin synnyttämä välitön tunne ja mielikuva voi joko pelastaa tai tuhota tärkeän viestin. Visuaalisuus tulee aina tekstisisällön ja yleisön väliin.”
Kati Juurus on Ylessä työskentelevä tuottaja ja palkittu dokumenttiohjaaja. Vuosina 2019-2022 Juurus työskenteli DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin taiteellisena johtajana.

Lara Huck on työskennellyt vuodesta 2016 lähtien saksalaisen sanomalehti DIE ZEITin kuvaosastolla. Hänestä tuli lehden apulaiskuvapäällikkö vuonna 2021. 

Huck opiskeli valokuvausta Munchenissa (Fachakademie für Fotodesign) dokumentaariseen kuvaukseen ja henkilökuvaukseen painottuen. Opiskelujen jälkeen hän työskenteli vuosia freelancerina.