Suomen kuvajournalistien tuottama, jo perinteikäs, dokumentaariseen kuvaan keskittyvä  F5.6-klubi vaihtaa syyskaudella paikkaa uusiin tiloihin. Väistötilana syksyn aikana toimii ravintola Juttutupa Helsingin Hakaniemenrannassa. Tiedossa on aiempaa huomattavasti pienempi, mutta kodikkaampi tila. Aikaiset linnut nappaavat sohvapaikat. Järjestely takaa klubien pysymisen maksuttomana ja odotammekin kävijöitä sankoin joukoin! Juttutupa tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet jäädä jatkamaan iltaa pidempäänkin.

Klubit järjestetään klo 17-19 tiistaina 17.10  ja 14.11 sekä torstaina 7.12 (pikkujoulut yhdessä Fimagen kanssa) osoitteessa Säästöpankinranta 6. Ravintola on arkipäivisin avoinna klo10:30-23:00

Lokakuun F5.6-klubin vieraana Joel Karppanen

Syksyn klubikauden avaa dokumentaarinen valokuvaaja Joel Karppanen, jonka työskentelyä leimaa henkilökohtaisuus ja pitkäjänteisyys. Suomalainen pastoraali (2016–2017) syntyi taiteilijan tarpeesta määrittää maaseutusuhteensa uusiksi, Alhaisolauluja-sarjassa (2017–2020) hän peilasi suhdettaan työväenliikkeeseen.

Elokuussa Galleria Halmetojassa esillä ollut, paljon huomiota saanut näyttely Pitkänsillan tuolla puolen (2021–2023) nivoi yhteen tekijälle keskeiset teemat: työn, luokan ja rakennemuutoksen. Kuvasarja piirtää kuvaa Helsingistä, jota Pitkäsilta ei enää jaa, mutta jossa luokkarajat yhä vallitsevat. Uutta työväenluokkaa edustaa Kalasataman pilvenpiirtäjiin ja luovalle luokalle artesaanipizzaa kiikuttava Wolt -kuski, tsekkiläinen Kryštof Kucera, samalla Karppasen ikätoveri ja kuvataiteilija.

Osana projektia Karppanen ja Kucera vaihtoivat rooleja: Karppanen kuskasi ruokaa ja Kucera eli ja työskenteli Karppasen liksalla. Näyttelyn lisäksi käteen jäi myös ystävyys. Kokemuksista Wolt-kuskina syntyi myös artikkeli, joka on luettavissa Long Playsta

Aiemmin lehtikuvaajana työskennellyt Karppanen on taiteellisessa työssään kyseenalaistanut kuvaajan valtapositiota suhteessa kuvattaviin. Tiedossa onkin paitsi kuvia, asiaa laajennetusta dokumentarismista sekä valokuvaajan etiikasta.

Tervetuloa F5.6-klubille Pitkänsillan kupeeseen!

Joel Karppanen (s. 1993) on Helsingissä asuva palkittu valokuvaaja, kuvataiteilija, elokuvantekijä ja kirjoittaja. Karppasen teoksia on ollut esillä mm. Nykytaiteen museo Kiasmassa, Mäntän kuvataideviikoilla sekä KunstHausWienissä, ja niitä löytyy useista julkisista kokoelmista.