Marraskuun 17.11. F5.6 X K1-klubilla tanssii ja soi edesmenneen Timo Kirveen kuvissa.

Yli 60-vuotisen uran tehnyt kuvajournalisti Timo Kirves (s. 1939) kuoli vuonna 2021. Kirveen ura kulki muotikuvauksen ja mainostoimistouran kautta lehtikuvan pariin. 90-luvun puolivälistä digitaalitekniikan haltuun ottanut Kirves tunnettiin myös kuvankäsittelyn opettajana.

Viimeisinä vuosinaan Kirves hullaantui Havannasta niin, että matkusti sinne kolmesti kuvaamaan. Näistä kuvista hän alkoi koostaa kirjaa, jonka tekoprosessin katkaisi ensin sairaus, lopulta kuolema. Työlle löytyi kuitenkin jatkajaksi veljenpoika ja klubi-illan vieras, valokuvaaja Antti Kirves.

Iloksemme elämä siis jatkuu niin Antti Kirveessä kuin Timon valokuvissa. Jälkimmäisissä myös tanssii ja soi: Uunituoreen Havanna Mix -kirjan otokset vievät kuumille kaduille ja hikisiin tanssibaareihin, Coltranesta Cobainiin -näyttelyn kuvat musiikin pariin eri vuosikymmenille. Näitä kuvia näemme illan aikana sekä muistelemme edesmennyttä kuvaajaa. Sana on vapaa.

Torstaina 17.11. klo 19.30-21.30. VAPAA PÄÄSY.

 

Oulun Lyseon kamerakerho tutustumassa Kalevan kuvalaattalaitokseen vuonna 1959. Museovirasto / JOKA Journalistinen kuva-arkisto / Kaleva

Joulukuun klubilla 8.12. klo 17-19 Valokuvakirjamessut

Messut pidetään Valokuvataiteen museon K1 -Galleriatilan aulassa. Tapahtumassa kirjoja esitellään pikahaastatellen klo 17-18 ja myydään klo 17-19. Kirjojen myynti tapahtuu The Gift Shop Object Oy:n kautta ja myynnistä lähtee 20% provisio.

Kirjamessuklubille ovat tervetulleita kaikki valokuvakirjojen julkaisijat, jotka ovat Fimagen, Suomen kuvajournalistien tai Valokuvataiteilijoiden liiton jäseniä ja jotka voivat laskuttaa toiminimen/osakeyhtiön/laskutuspalvelun kautta.

Tervetulleita ovat myös valokuvakirjojen pienkustantajat. Yhdistyksiin kuulumattomien kanssa voidaan neuvotella tapauskohtaisesti.

Tapahtumaan osallistumisen ehtona on, että jokainen osallistuja järjestää kirjojen tuonnin, viennin ja esillepanon itsenäisesti ja sitoutuu saapumaan paikalle viimeistään tuntia ennen tapahtumaa.

 

ILMOITTAUTUMINEN KESKIVIIKKOON 23.11. KLO 23:59 MENNESSÄ.
Ilmoittauduttuasi lähetämme sinulle laskutusohjeet erikseen.

Kirjamyyjäksi voit ilmoittautua täällä.

Torstaina 8.12. klo 17-19. VAPAA PÄÄSY.