Vetäjät: Juuso Westerlund ja Akseli Valmunen
Hinta: 310€ (sis.alv.24%)
Kurssin kuvaus
Haemme 10-15 valokuvaajaa osallistumaan vuoden mittaiselle kurssille, jonka aikana jokainen osallistuja tekee oman dokumentaarisen projektin itse valitsemastaan aiheesta. Kurssin tarkoitus on tarjota metodeja pidemmän projektin tekemisen eri vaiheisiin ja antaa tukea oman tekemisen arviointiin ja eteenpäinviemiseen. Kurssi on keskusteluvetoinen, jossa jokainen osallistuja saa ja joutuu sekä esittämään työtään, että arvioimaan muiden tekemistä. Kurssin tavoitteena on, että jokainen kurssille osallistuneista on oivaltanut tekemisestään uutta ja on valmiimpi tekemään oma- aloitteisesti laajempia projekteja myös kurssin jälkeen. Tarkoitus on, että projekteista tehdään zine- lehti kurssin päätteeksi.
Kurssin aikataulu
01.10.2021 Aloitusluento ja tutustuminen kurssille valittuihin
Luennolla kurssin vetäjät esitelmöivät omasta tekemisestään ja kertovat omista tekemisen tavoistaan. (Luento-osuus on kaikille avoin.)
Luennon jälkeen kurssille valitut jäävät tutustumaan toisiinsa ja vastaanottamaan kurssin toimeksiannon.
17.12.2021 Ensimmäinen tapaaminen projektien parissa
Ensimmäisellä luentokerralla etsitään projekteille suuntaa ensimmäisen kolmen kuukauden kuva- aineiston perusteella
25.03.2022 Toinen tapaaminen projektin parissa
Toisella tapaamiskerralla pyritään kaventamaan projektin suuntaa ja kiteyttämään aihetta.
17.06.2022 Kolmas tapaaminen projektin parissa
Kolmannella kerralla käydään läpi projektin vaihe ja pyritään löytämään lisätarpeita projektin parhaan lopputuloksen saamiseksi.
30.09.2022 Viimeinen tapaaminen projektin parissa
Viimeisellä kerralla keskitytään tuotetun kuva-aineiston editointiin ja jäsentelyyn.
Kurssitapaamiset järjestetään mahdollisuuksien mukaan Helsingissä kasvotusten, mutta kurssille on mahdollisuus osallistua myös etänä, mikäli Helsinki on maantieteellisesti hankalassa paikassa.
Osallistuminen ja hakeminen kurssille
Haemme kurssille projektin tekemiseen motivoituneita valokuvaajia, jotka ovat halukkaita sekä tekemään, että oppimaan tekemisestään. Ilmoittaudu kurssille 15. Syyskuuta 2021, klo 23:59 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida! Hakemukset arvioidaan 16. syyskuuta ja valituille osallistujille ilmoitetaan mahdollisesta kurssille pääsystä 17. syyskuuta. Kurssin vetäjät valitsevat kurssin osallistujat.
Lähetä lyhyt (noin 1500 merkkiä PDF-muodossa) motivaatiokirje ja 10-15 valokuvaa (jpg- muodossa noin 2000 pikseliä pitkä sivu) töistäsi osoitteeseen akselivalmunen@gmail.com. Lähetä hakemuksesi WeTransfer linkin avulla. Valinnassa painotetaan omaperäisyyttä ja motivaatiota sitoutua projektin tekemiseen pidemmälle aikavälille. Kurssille saa osallistua jo aloitetulla projektilla, mutta oleellista on, että projektia tehdään kurssivuoden aikana. Osallistujalta ei vaadita aiempaa kokemusta pidemmän projktin tekemisestä, eikä kurssin alkaessa tarvitse olla vielä edes projektin aihetta valittuna. Riittää, että on halukas tekemään pitkäjänteisesti töitä itselleen tärkeän aiheen parissa. Mikäli haet kurssille jo meneillään olevan projektin kanssa, ilmoita siitä motivaatiokirjeessä ja näytä työnäytteissä kuvia projektista.
Kurssi järjestetään, jos saamme riittävän määrän hyviä hakemuksia.
Vetäjät
Juuso Westerlund (s. 1975) on suomalainen valokuvataiteilija, joka työskentelee pitkien dokumentaaristen projektien parissa. Henkilönä hän on loputtoman utelias ja valokuvaajana intuitiivinen. Westerlundin kuvat ovat hyvin intensiivisiä ja paljastavat hänen viehtymyksensä outoon ja absurdiin. Omien projektiensa lisäksi Westerlund tunnetaan palkittuna reportaasi- ja henkilökuvaajana. Hänen töitään on ollut laajasti esillä lukuisissa näyttelyissä ja julkaisuissa, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viimeisten kymmenen vuoden aikana Juuso Westerlund on keskittynyt dokumentoimaan pohjoismaisen hyvinvointivaltion rappeutumista ja kansallisia kuriositeettejamme. Westerlundin tuorein projekti on New Standards / Domestic matters on parhaillaan esillä Venetsian Biennaalissa. Westerlund on Pohjoismaisen Moment Agency- kollektiivin jäsen ja kansainvälisesti häntä edustaa Institute Artist Management.
Akseli Valmunen (s. 1987) on Turusta kotoisin oleva ja Helsingissä asuva valokuvaaja. Hän työskentelee pääsääntöisesti pitkäaikaisten dokumentaaristen projektien parissa ja tekee niin journalistisia, kuin kaupallisia toimeksiantoja Suomessa ja kansainvälisesti. Akseli on työskennellyt muun muassa Wired-magazinelle, Der Spiegelille, Aftenpostenille, Helsingin Sanomille ja Suomen Kuvalehdelle ja hänen töitään on julkaistu muun muassa International Center of Photographyssa New Yorkissa, Fotografiska-museossa Tukholmassa ja Visa Pour L’Image kuvajournalismin festivaaleilla Ranskassa. Hän on toiminut myös opettajana Helsinki Design Schoolissa ja Haaga- Heliassa.
Akselin omaperäinen lähestymistapa kuvajournalismiin on johtanut laajojen toimeksiantojen pariin, joiden kautta hän esittää mielenkiintoaan ihmiskunnan uteliaisuuteen, kuten The Same New Pet (2016), Reaching The Arctic With Shower (2018) ja /pleın/ (2019). Vuonna 2016 Akseli palkittiin vuoden nuorena pohjoismaisena valokuvaajana, jonka johdosta hänellä oli yksityisnäyttely Fotografiska-museossa. Seuraavana vuonna hänet valittiin vuoden kuvajournalistiksi Suomessa. Hänet on palkittu myös vuoden lehtikuvasta, vuoden kuvareportaasista ja grafian hopeahuipulla kahdesti. Tällä hetkellä Akseli työskentelee monivuotisen projektin parissa teemalla Maailman onnellisin valtio ja samalla viimeistelee maisteri opintojaan Aalto-yliopistossa.