Uutiskuva 2023

Antti Yrjönen

Former Left Alliance chairman Paavo Arhinmäki embraces current chair and Education Minister Li Andersson, while parliamentary group leader Jussi Saramo looks on, at the Left Alliance's election watch party in Helsinki on 2 April, following the party's loss of five seats in the parliamentary elections.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki syleilee nykyistä puheenjohtajaa ja opetusministeri Li Anderssonia eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramon katsoessa vierestä Vasemmistoliiton vaalivalvojaisissa Helsingissä 2. huhtikuuta sen jälkeen, kun puolue oli menettänyt viisi paikkaa eduskuntavaaleissa.

Antti Yrjönen

 

Antti Yrjönen (s. 1992) on tamperelaislähtöinen kuvajournalisti ja dokumentaarinen kuvaaja. Valokuvillaan Yrjönen pyrkii paitsi näyttämään katsojalle paikkoja ja näkökulmia, joihin tämä ei ilman kuvia välttämättä pääsisi, myös haastamaan vallitsevia kulttuurisia kertomuksia ja purkamaan stereotypioita. Yrjönen on palkittu useita kertoja Kuvajournalismikilpailussa. Vuonna 2020 hänelle myönnettiin Suomen Kuvalehden journalistipalkinto osana Poikkeustila 2020 -työryhmää. Parhaillaan Yrjönen työstää kirjaa Ukrainan sodan vaikutuksista globaaliin ruokaturvaan.

Tuomariston perustelut:

 

“Kuva ei edusta perinteistä poliittista valokuvaa ja erottuu siksi edukseen. Kuvassa olevat poliitikot eivät harpo tavanomaisesti puvut päällä marmorikäytävää pitkin, vaan ovat epätyypillisessä paikassa graffiteja taustallaan. Jokaisella henkilöllä on oma, paljon kertova ilmeensä ja kuvassa on melkein raamatullinen tunnelma. Katseiden suunnat luovat kuvaan hienon jännitteen. Tappion tunnelma on käsinkosketeltava, mutta niin on myös lohdun läsnäolo. Vaikka ei tietäisi keitä kuvassa on, se välittää vahvoja tunteita.”