Vuoden lehtikuva 2023

Johanna Erjonsalo

Wilma Johansson on kotoisin Lahdesta, mutta asuu nykyään aviomiehensä Markus Johanssonin kotisaaressa Aspössä. Se on pieni saari Turun ulkosaaristossa, jossa on kirjoilla vain 11 ihmistä. Markus kysyi Wilmalta heti suhteen alussa, miltä Wilmasta tuntuisi muuttaa saareen. Aspö, Suomi. 17.8.2023.

Wilma Johansson is originally from Lahti. Nowadays, she lives on the island of Aspö, where her husband Markus Johansson is from. The tiny island with a current population of 11 people is located in the outer archipelago of Turku. Right at the very beginning of their relationship Markus asked Wilma how she would feel about moving to the island. 17 August, 2023.

Kuva: Jetro Stavén

Johanna Erjonsalo

 

Johanna Erjonsalo (s.1991) on palkittu kuvajournalisti, joka työskentelee lehtikuvaajana sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on erityisen kiinnostunut aiheista, jotka aiheuttavat katsojassa reaktion, jopa muutoksen.

 

Tuomariston perustelut:

 

“Pysäyttävä kuva, jossa on vahva tunnelataus, yhdistelmä herkkyyttä ja vahvuutta. Pariskunnan asento on todella intensiivinen ja valo on onnistunut, mikä korostaa kuvan pehmeää väriä. Kuva on hienolla tavalla ajaton ja fyysinen. Henkilöiden selät suojaavat heidän suhdettaan ulkomaailmalta, katseet ovat eri suuntiin, mutta vetovoima on kiistaton.  Kuvaaja on onnistunut konstailematta ja liioittelematta välittämään kuvallaan suuren tunteen.”