Kuvajournalisti 2023

Mikko Suutarinen

Vangit Norjan vankilasaarella ovat ystävystyneet saaren kesyyntyneiden kettujen kanssa.

The inmates on the Norwegian prison island have befriended the island's tame foxes.

Pikku Huopalahti on kolmisenkymmentä vuotta vanha asuinalue, joka on nyt yhdistetty katujengeihin. Abdu ja Mohamed viettävät aikaa nuorisotalolla kaduilla oleskelun sijaan.

The Pikku Huopalahti residential area was built around 30 years ago. In recent times it has become associated with street gangs. Instead of spending time on the streets, Abdu and Mohamed hang out at the youth center.

Miinanraivaaja Purunpään tehtävä on etsiä sekä tuhota merimiinat, jotka uhkaavat Suomelle tärkeitä meriyhteyksiä. Sen lisäksi Purunpää osaltaan valvoo, ettei Suomen merialueille tunkeudu luvattomia aluksia. Matruusi Nuutti Helimäki suorittaa Purunpäällä varusmiespalvelusta.

The task of the mine-clearance vessel Purunpää is to seek and destroy naval mines that pose a threat to vital maritime connections in Finland. Additionally, Purunpää plays a role in monitoring to prevent unauthorized vessels from intruding into Finland's maritime areas. Seaman Nuutti Helimäki is completing his conscript service on board Purunpää.

Sini Heli ja Luna Arhokari nousivat hissiin roolipelitapahtuma Ropeconissa. Arhokari oli maskeerannut ihonsa siniseksi luomivärillä.

Sini Heli and Luna Arhokari entered an elevator at the Ropecon role-playing convention. Arhokari had painted her skin into a shade of blue using eyeshadow.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vieraili Suomessa heinäkuussa. Turvajärjestelyt olivat massiiviset.

The President of the United States, Joe Biden, visited Finland in July. The security arrangements were massive.

Tommy Heimdal sanoo, että Bastøyn vankilassa häntä on kehuttu ensimmäistä kertaa elämässään. ”Olen ollut ihan hämilläni”, Heimdal kertoo kotisohvallaan. Hän ei oikein tiedä, miten kehuihin pitäisi suhtautua.

Tommy Heimdal says that he has been complimented for the first time in his life at Bastøy prison. "I have been very perplexed," Heimdal says sitting on his home sofa. He is not quite sure how to respond to the praise.

Äijien kirppis on Facebook-ryhmä, jossa äijät myyvät toisille äijille tavaraa, jota tarvitsevat äijät. Tomi Maijala kauppasi ryhmässä Cadillacia.

The Guys' Flea Market is a Facebook group where guys sell stuff guys need to other guys. Tomi Maijala was selling a Cadillac in the group.

Kaikella on hintansa. Vapaa-ottelija Makwan Amirkhani asui UFC-otteluidensa välissä samassa peltirakennuksessa, jossa sali sijaitsi. Sisällä on pieni asunto, johon piti mahduttaa perhe ja kaksi isoa koiraa.

Everything has its price. Between his UFC fights the MMA fighter Makwan Amirkhani lived in the same sheet metal building where the gym is located. Inside, there was a small apartment that had to accommodate his family and two large dogs.

Toimittaja Jaakko Muilu haudattiin maan uumeniin työpäivän ajaksi. Tarkoitus oli testata, kuinka ihminen selviää näin äärimmäisessä tilanteessa.

Journalist Jaakko Muilu was buried underground for a workday. The purpose was to test how a person copes with such an extreme situation.

Ville Turkkinen ajattelee että äijyys on sitä, että sä voit samaan aikaan olla maskuliininen ja rakastava, ne eivät sulje pois toisiansa. Se on tosiäijyyttä, että osaat olla samaan aikaan herkkä, mutta et ole kuitenkaan tissiposki. Ville Turkkinen on automies, äijä ja evankelista.

Ville Turkkinen believes that manliness is about being able to be masculine and loving at the same time; they don't exclude each other. True manliness is being able to be sensitive while not being meek. Ville Turkkinen is a car enthusiast, a man's man, and an evangelist.

Mikko Suutarinen

 

Mikko Suutarinen, 35, on Helsingistä kotoisin oleva valokuvaaja, joka on erikoistunut kuvajournalismiin ja dokumentaariseen valokuvaukseen. Mikkoa kiehtovat maaseutu, hitaan elämän rytmit ja alakulttuurien monimuotoisuus. Hän löytää innoituksensa yhteiskunnan reunoilta ja hänelle on tärkeää etsiä kauneutta sieltä, missä se saattaa jäädä huomaamatta. Hänen lähestymistapansa valokuvaukseen ei ainoastaan dokumentoi ympäröivää maailmaa, vaan myös kutsuu katsojaa pysähtymään ja löytämään syvemmän merkityksen arkipäiväisistä hetkistä.

 

Tuomariston perustelut:

 

“Kuvaajalla on erinomainen ymmärrys värin käytöstä. Hänen kuvansa ovat johdonmukaisesti laadukkaita. Kuvissa on herkkyyttä ja niissä on käytetty mielikuvitusta. Tarinoiden ja yksittäisten kuvien tasapaino on hyvä. Sarjassa on monipuolisesti eri kuvakulmia ja improvisointia valon kanssa. Tulee tunne, että niiden etsiminen on ollut kuvaajan kiinnostuksen kohteena, että hän on jaksanut niitä etsiä.“