Henkilökuva 2023

Antti Haanpää

"Se oli kuin vuoristorataa. Lapsena yritin olla iloinen ja viihdyttää äitiä samalla kun hän laski, pärjäämmekö me seuraavan viikon tai kuukauden. Tiedän miltä tuntuu menettää oma äiti alkoholismille ja masennukselle ja kuulla uutiset, ettei äiti tule enää kotiin.", sanoo Riku Nieminen. Helsinki, syyskuu 2023."

It was like a roller coaster. As a child I tried to be cheerful and entertain my mother as she calculated if we'd make it through the next week or month. I know how it feels to lose your own mother to alcoholism and depression and hearing that she's never coming home.", says Riku Nieminen. Helsinki, September 2023.

Antti Haanpää

 

Antti Haanpää on helsinkiläinen kuvajournalisti ja hän työskentelee tällä hetkellä Yleisradiossa. Haanpäälle on tärkeää välittää kuvissaan informaation lisäksi ennen kaikkea myös tunnetta.

Tuomariston perustelut:

 

“Maalauksellinen valokuva, jossa katsoja joutuu kohtaamaan voimakkaan melankolisen ja vilpittömän haavoittuvaisen katseen. Kuva kutsuu analysoimaan sisältöä ja tarjoaa paljon tarttumapintaa tulkinnalle. Kuvateksti kulkee käsi kädessä kuvan kanssa. Voimakas, psykologinen potretti jonka herkkyys ja maalaukselliset värit jää mieleen.”