UUTISKUVA 2021
NEWS PHOTO 2021

ANTTI YRJÖNEN

 

Antti Yrjönen on tamperelaislähtöinen kuvajournalisti ja dokumentaarinen kuvaaja. Hän on opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa ja työskennellyt esimerkiksi Helsingin Sanomissa. Yrjönen on palkittu kahdesti Vuoden uutiskuva -palkinnolla Kuvajournalismikilpailussa ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla osana Poikkeustila 2020 -työryhmää.

TUOMARISTON PERUSTELUT

 

”Kuva on yllättävä. Näyttää melkein, kuin poliisit kantaisivat pois haavoittunutta. Kannettava henkilö ei silti näytä uhrilta, asetelma on jopa päinvastainen. Kuva ei istu perinteiseen kuvastoon mielenosoituksista, joissa on usein pimeää ja joissa on läsnä jotain agressiivista. Siitä voi löytää monia merkityksiä. Valo on kaunis. Kyseessä on yksi viime vuoden merkittävimpiä tapahtumia. Se antaa äänen nuorelle sukupolvelle, joka on noussut taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan ja jolle yhteiskunta ei ole antanut ääntä.”

Viimeisiä Elokapinan mielenosoittajia siirrettiin pois Eduskuntatalon edestä Mannerheimintieltä kahdeksan jälkeen sunnuntai-illalla 20. kesäkuuta 2021.

The last Elokapina (Extinction Rebellion) protesters were removed from the front of the Parliament House on Mannerheimintie after eight o’clock on Sunday evening, June 20, 2021.