REPORTAASI 2021
REPORTAGE 2021

ELLA KIVINIEMI

 

Ella Kiviniemi on vapaa valokuvaaja, valokuvataiteilija ja elokuvantekijä, joka opiskelee Valokuvataiteen maisteriohjelmassa Aalto-yliopistossa. Häntä kiinnostaa rehellinen unelmointi ja maailman ilmiöiden kohtaaminen herkkyydellä, oli aihe pieni tai suuri.

TUOMARISTON PERUSTELUT

”Kuvasarja elää ajassa ja tuo puhuttuun aiheeseen uutta ja tuoretta näkökulmaa. Se ei yritä kertoa isoa kertomusta tai historiaa, vaan keskittyy hetkeen. Se on kuin sanaton tarina.”

Kesällä 2021 Suomessa oli useita trooppisia öitä, joina lämpötila ei laskenut alle 20 celsiusasteen. Kaupungin asunnoissa oli vielä tätäkin kuumempaa, ja helsinkiläiset keksivät erilaisia tapoja selvitä helteisistä öistä. Pauli Nykänen nukkuu kotinsa parvekkeella Töölössä.

During summer 2021 Finland experienced many tropical nights, when temperature didn’t fall under +20 degrees celsius. City apartments were especially hot. People in Helsinki searched for different ways to cope with the heat. Pauli Nykänen slept on his balcony in Töölö.

Emma Reijonen ottaa jääkylmän suihkun ennen nukkumaanmenoa ja pesee erityisesti kasvot ja ranteet. Hän on oppinut, että kengurutkin viilentävät itseään nuolemalla ranteitaan.

Emma Reijonen takes an ice cold shower before bedtime in Kallio. She washes especially her face and wrists, because she has learned that kangaroos lick their wrists when they’re hot.

Jussi Alakortesmaa pystähtyy kuvattavaksi Kotiharjun saunalla Kalliossa.

Jussi Alakortesmaa stops to have his photo taken by the Kotiharju public sauna in Kallio.

Leena Vähäkylä on asentanut parvekkeelleen Siltamäkeen lämmöltä suojaavat verhot, joihin on punottu alumiinia.

Leena Vähäkylä has covered her balcony with thermal curtains that contain aluminium.

Muhkeat pastellinsävyiset pilvivuoret kerääntyvät taivaalle ennen trooppista yötä. Pohjanmaalla jo ukkostaa.

Huge mountain-size clouds in pastel colors gather on the sky before a tropical night. There is already thunder in Ostrobothnia.

Nora Tousignant kuivattelee aamu-uinnin jälkeen Tervasaaressa. Kuumuus on pakottanut Tousignant ‘n ylös jo neljältä.

Nora Tousignant has waken up to the heat at 4 am and has come to Tervasaari for a morning swim.

Iita Ollanketo viilentää kääpiöbullterrieri Rudya polven kuntoutukseen tarkoitetulla kylmäpussilla ja tuulettimella Munkkiniemessä. Kookos-kissa seuraa.

Iita Ollanketo tries to cool her miniature bull terrier Rudy with a cold pack in Munkkiniemi. Cat Kookos follows.

Pirkko Lehtola kärsii kuumuudessa erilaisista sairauksista ja vaivoista. Makuuhuoneessa Pukinmäessä on nukkumaanmenoaikaan 28,5 astetta lämmintä. Hän on huolissaan ilmastonmuutoksesta.

Pirkko Lehtola suffers from various diseases and other conditions that make her life uneasy during a heat wave. She has an impressive + 28,5 degrees celsius in her bedroom by bedtime. She is worried about climate change.

Frederica Russo on siirtynyt nukkumaan olohuoneensa lattialle. Isoäiti opetti tavan Russolle lapsuudessa Etelä-Italiassa, missä talojen laatoitetut lattiat olivat öisin ihanan viileitä.

Frederica Russo has started to sleep on the floor, a habit she learned from her grandmother in her childhood in South Italy, where the paved floors were nicely cool at nights.

Ilmastonmuutos on vaikuttanut siihen, että trooppiset yöt ovat lisääntyneet Suomessa 2000-luvulla. Lämpö tekee väreistä ja valosta eksoottisia. Auringonlasku Pukinmäessä.

Climate change has affected on the fact that tropical nights have become more common in Finland in the 2000’s. The heat makes colors and light seem excotic. Sunset in Pukinmäki, Helsinki.