VUODEN LEHTIKUVA 2021

PRESS PHOTO OF THE YEAR 2021

HANNA-KAISA HÄMÄLÄINEN

 

Hanna-Kaisa Hämäläinen on muuramelainen valokuvaaja, joka on työskennellyt vapaana kuvajournalistina 20 vuotta. Tällä hetkellä hän toimii myös Journalistiliiton hallituksen toisena varapuheenjohtajana. Hämäläinen on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto) valokuvataiteen laitokselta vuonna 2004.

TUOMARISTON PERUSTELUT

 

”Kuva tiivistää hienolla tavalla toisen koronavuoden, jossa on lopulta ollut eniten kyse yhteisöllisyydestä ja toivosta. Kuvassa on sekä huumoria että melankoliaa ja dramatiikkaa. Väreissä on kaunis kontrasti ja kuvassa on hyvä kompositio. Kuvassa tapahtuu yhtä aikaa monta asiaa ja siitä voi löytää monta tarinaa koronavuodesta. Myös kuva ikkunasta kertoo tästä ajasta.”

Kuusivuotias Eemi Pakarinen on siskonsa ja vanhempiensa kanssa tervehtimässä mummoaan, jolle perhe toimittaa kerran viikossa ruokakassin parvekkeelle köyden avulla. Paula Pesonen on joutunut riskiryhmäläisenä olemaan koronan takia karanteenissa maaliskuusta 2020 alkaen. Parvekkeella Paula Pesonen, alhaalla Ville Pakarinen, Johanna Pakarinen ja lapset Eemi ja Emma. 2.6.2021, Savonlinna.

Eemi Pakarinen, 6, is visiting his grandmother with his sister and parents. The family delivers a food parcel to grandmother via a rope every week. As a high-risk person, Paula Pesonen has had to stay in COVID quarantine since March 2020. Paula Pesonen on the balcony, her son-in-law Ville Pakarinen below, with Johanna Pakarinen and the children Eemi and Emma. June 2nd 2021, Savonlinna.