RIIPPUMATON TUOMARISTO VALITSEE KUVAJOURNALISMIKILPAILUN VOITTAJAT

 

Kuvajournalismikilpailun tuomareiksi kutsutaan kuvajournalismin ja dokumentaarisen kuvan arvostettuja ammattilaisia.

Vuoden 2022 Kuvajournalismikilpailun tuomareina toimivat visuaalinen journalisti ja graafinen suunittelija  Lasse Rantanen, dokumenttielokuvaohjaaja Kati Juurus ja saksalainen kuvatoimittaja ja DIE ZEITT -lehden apulaiskuvapäällikkö Lara Huck.

 

LASSE RANTANEN

Visuaalinen journalisti, graafinen suunnittelija
Suomi

Lasse Rantanen ( TaM 2000) on palkittu graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka tunnetaan etenkin kuvituksistaan Helsingin Sanomissa. Grafia ry valitsi hänet Vuoden graafikoksi 2005.
Rantanen kutsuu itseään visuaaliseksi journalistiksi:”Visualisoinnin synnyttämä välitön tunne ja mielikuva voi joko pelastaa tai tuhota tärkeän viestin. Visuaalisuus tulee aina tekstisisällön ja yleisön väliin.”
Rantanen on vastannut mm. HS Kuukausiliitteen ja Suomen Kuvalehden ulkoasuista, kouluttanut lehdentekijöitä Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut monien lehtien kehitysprojekteihin. Häneltä ilmestyi 2007 ensimmäinen suomalainen kirja aikakauslehtien visuaalisuudesta Mistä on hyvät lehdet tehty? – visuaalisen journalismin keittokirja.

KATI JUURUS

Dokumenttielokuvaohjaaja, käsikirjoittaja
Suomi

Kati Juurus on Ylessä työskentelevä tuottaja ja palkittu dokumenttiohjaaja. Vuosina 2019-2022 Juurus työskenteli DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin taiteellisena johtajana.

LARA HUCK

Kuvatoimittaja, DIE ZEITT -lehden apulaiskuvapäällikkö Saksa

Lara Huck on työskennellyt vuodesta 2016 lähtien saksalaisen sanomalehti DIE ZEITin kuvaosastolla. Hänestä tuli lehden apulaiskuvapäällikkö vuonna 2021. 

Huck opiskeli valokuvausta Munchenissa (Fachakademie für Fotodesign) dokumentaariseen kuvaukseen ja henkilökuvaukseen painottuen. Opiskelujen jälkeen hän työskenteli vuosia freelancerina.