Tietosuojakäytäntö

TIETOSUOJA

Tietosuojalla tarkoitetaan henkilötietolain (523/1999) ja erityislakien henkilötietojen käsittelyä koskevien säädösten huomioon ottamista organisaation toiminnassa. Tarkoituksena ei ole tiedon suojaaminen, vaan ohjaaminen hyviin käytäntöihin henkilötietojen käsittelyssä.

Tietosuojaa koskeva lainsäädäntö on muuttumassa. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) on tullut voimaan 24.5.2016 ja sitä aletaan soveltaa siirtymäajan jälkeen 25.5.2018 alkaen kaikissa jäsenmaissa. Tietosuoja-asetuksen sisällöstä päästiin sopuun vuoden 2015 joulukuussa. Oikeusministeriö asetti helmikuussa 2016 työryhmän selvittämään EU:n yleisen tietosuoja- asetuksen edellyttämiä lainsäädäntötoimia Suomessa. Työryhmän toimikausi on 17.2.2016 -16.2.2018. Työryhmän ensimmäinen mietintö on ilmestynyt 21.6.2017.

Henkilötietojen käsittely

Suomen kuvajournalistit ry käsittelee tehtävänsä hoitamiseksi muun muassa jäsenten, tapahtumien osallistujien, sekä muiden asiakas- ja yhteistyösuhteessa olevien henkilöiden henkilötietoja. Henkilötietoja käytetään vain uutiskirjeiden ja tapahtumakohtaisten viestien sekä Kuvajournalistien tiedotteiden lähettämiseen.

Rekisteri sisältää käyttäjien perusyhteystietoja, kuten nimen, sähköpostiosoitteen ja yrityksen. Milloin ja missä hän on uutiskirjeet avannut. Henkilötiedot kerätään tapahtumiin ilmoittautumisen yhteydessä, saaduista käyntikorteista tai jäseneksi hakeutumisen yhteydessä.

Sähköpostilistaan liittyviä henkilötietoja (nimi ja sähköpostiosoite) säilytetään palveluntarjoajamme palvelimilla. Tietoihin on pääsy ainoastaan Kuvajournalistit ry:n henkilökunnalla.

Suomen kuvajournalistit ry ei luovuta yhteystietoja eteenpäin.

Tarkastusoikeus

Jokaisella on oikeus tarkastaa, onko Suomen kuvajournalistit ry:n henkilörekistereihin tallennettu häntä koskevia tietoja ja mikäli on, mitä tietoja henkilörekistereihin on tallennettu. Tarkastusoikeus on henkilökohtainen. Tarkastuspyyntö on tehtävä sähköpostitse.

Mikäli rekisteröity havaitsee tietoja tarkastaessaan tiedoissaan virheen, rekisteröity voi vaatia virheen korjaamista.
Itseään koskevat tiedot voi tarkastaa puhelimitse 040 5730869 tai sähköpostitse Enable JavaScript to view protected content.

Omien tietojen sisältämän virheen korjaamista voi pyytää samassa yhteydenottopyynnössä.

Tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia

Ajankohtaista

22.03.2019
Tässä Journalisti-lehden juttu kilpailustamme. Jutussa huomioidaan, että Yleisön suosikki -sarjaa lukuunottamatta kaikki palkinnot menivät mieskuvaajille.

22.03.2019
Näin starttasi Kuvajournalismi 2018 -kilpailun tulosten julkistamistilaisuus viime maanantaina Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä.

21.03.2019
Norjan Vuoden lehtikuvat, værsågod!

21.03.2019
Kuvajournalistit päivitti kansikuvansa.

20.03.2019
Tiistaina Joonas Brandt voitti Vuoden lehtikuva 2018 -palkinnon ✨ Samalla Joonas sai Suomen kuvajournalistien kiertopalkinnon, jonka kyseisen sarjan voittaja saa aina vuodeksi itselleen. Kiertopalkinnon on suunnitellut Tapio Wirkkala ja se on valettu legendaarisen lehtikuvaajan Rashid (Nasa) Nasredtinin pimiöstä keräämästä hopeasta. Palkinnossa on Vuoden lehtikuva -voittajien nimet kaiverrettuna vuodesta 1966 alkaen. Kohta tila alkaa olla täynnä, mutta vielä sinne muutamia mahtuu...! Onnea Joonakselle 💛

20.03.2019
Yleisön suosikki -sarjan voittaja Meeri Koutaniemi ja Kuvajournalisti 2018 Touko Hujanen olivat haastateltavina tänään suorassa lähetyksessä Huomenta Suomi -ohjelmassa Maikkarilla. Haastattelu löytyy kohdasta 1:48,26 ✨✨

20.03.2019
Yleisön suosikki -sarjan voittaja Meeri Koutaniemi ja Kuvajournalisti 2018 Touko Hujanen olivat haastateltavina tänään suorassa lähetyksessä Huomenta Suomi -ohjelmassa Maikkarilla. Haastattelu löytyy kohdasta 1:48,26 ✨✨

20.03.2019
Kuvajournalismi 2018 -näyttely on avoinna Sanomatalon Mediatorilla 31.3. asti. Tervetuloa!