Uutinen

Huhtikuun F5.6 klubin vieraana Silla Simone


02.04.2019

Huhtikuun F5.6-klubilla KESKIVIIKKONA 3.4. klo 19.00 herätään talvihorroksesta, kun Kööpenhaminasta lennähtää
Silla Simone opuksineen.

Illan keskiössä on Simonen Aalto-yliopistoon tehdystä Valokuvataiteen lopputyöstä versonnut, dokumentaarinen valokuvakirja Soldiers of Odin ja Vieras. Kirjassaan Simone tarkastelee v. 2015 syntyneen katupartiojärjestö Soldiers of Odinin toimintaa sen pohjoisilla alkulähteillä Kemissä ja Joensuussa, joka jo 90-luvulla sai maineen Suomen epävirallisena skinhead-kaupunkina.

Paljastuskirjan tai poliittisen manifestin sijaan Joensuussa (1991) syntynyt Simone pyrkii puolueettomasti ymmärtämään miksi katupartio on syntynyt, keitä odinit ovat ja miksi nämä nuoret miehet käyttävät vapaa-aikaansa partioiden tässä äärioikeistolaiseksikin raportoidussa järjestössä.

Simone on seurannut kameransa kanssa katupartion jäsenten elämää öisiltä partioinneilta kerhotiloihin ja odineiden koteihin. Astumalla välillä itse kameran eteen ja intiimeihin tilanteisiin, Simone koettelee klassisen dokumentaarisen kerronnan rajoja. Tuloksena on perinteinen kuvaraportti, joka jalostuu runolliseksi kerronnaksi.

Illan aikana Simone avaa projektiaan ja esittelee myös kirjassa julkaisematonta materiaalia. Esityksen päätteeksi keskustellaan kuvaamisen käytännöistä ja käytännön etiikasta hankalien ja ristiriitaisten aiheiden parissa. Myös muille yleisökysymyksille on varattu aikaa. Debattiin osallistuu myös valokuvataiteilja Harri Pälviranta.

Tervetuloa! Huomatkaa että klubi on poikkeuksellisesti keskiviikkona eikä tiistaina.

***
Silla Simone on valokuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa.

Harri Pälviranta on suomalainen valokuvataiteilija, joka tarkastelee dokumentaarissa teoksissaan väkivaltaa ja maskuliinisuutta. Pälviranta on väitellyt taiteen tohtoriksi aiheenaan väkivaltaa käsittelevän dokumentaarisen valokuvataiteen merkityksellistäminen näyttelykontekstissa.

****
F5.6 on valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla. Vuonna 2019 ohjelmassa on kiinnostavaa myös liikkuvan kuvan ystäville, kun Dokumenttikilta toimii Suomen kuvajournalistien rinnalla toisena järjestäjänä.

F5.6-klubi keskiviikkona 3.4. kello 19-21 (baari auki -24)
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

Kuva Copyright Silla Simon

Tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia

Ajankohtaista

21.04.2019
Reilu viikko sitten jaettiin World Press Photon palkinnot Amsterdamissa. Vuoden lehtikuvaksi valittiin John Mooren valokuva siirtolaislapsesta Yhdysvaltojen rajalla. Kuvassa hondurasilainen taapero Yanela Sanchez itkee Yhdysvaltojen rajavartioston ottaessa hänet ja hänen äitinsä Sandra Sanchezin huostaan McAllenissa Texasissa 12. kesäkuuta.

19.04.2019
"Time to apply for the ninth edition of the ICRC Humanitarian Visa d’or Award - International Committee of the Red Cross. The deadline is on June 5, 2019."

18.04.2019
Carina Appelin Muistorahaston palkinto jaetaan jälleen ensi kesäkuussa! Muistorahasto ottaa vastaan ehdotuksia palkinnon saajaksi huhtikuun loppuun asti.

17.04.2019
"Street photographers, show us your works!

17.04.2019
Sanomalehti Keskisuomalaisen kuvatuottaja Hanna Marjanen, Helsingin Sanomien valokuvaaja Mika Ranta sekä Ylen kuvanhallinnan esimies Martti Lyyra antavat vinkkejä kamerakopterin hankkimista harkitseville uusimmassa Suomen Lehdistön jutussa.

11.04.2019
World Press Photo 2019 -voittajat ratkenneet juuri.

11.04.2019
Tässä jakoon pioneerimobiilistreamaus A.D. Colemanin veretseisauttavasta luennosta Normandian maihinnousun (rosoiseen) henkeen. A.D.Colemanin luvalla linkkiä saa jakaa.

10.04.2019
Eilen illalla F5.6-klubilla yleisö pääsi nauttimaan poikkeuksellisesta sisällöstä: A.D.Colemanin luennossa myytti Robert Capan kuuluisten sotakuvien kohtalosta murtui lähes trillerimäisellä tavalla, täten nousten mahdolliseksi tapauskohtaiseksi esimerkiksi siitä, miten myytit ovat historian tuottamaa puhetta.