Uutinen

Helmikuun F5.6-klubi: Poliittista valokuvaa


29.01.2019

Helmikuun F5.6-klubilla tiistaina 5.2. klo 19.00 lanseerataan Poliittisen valokuvan festivaali (PVF) 2019. PFV on kantaaottavalle valokuvaukselle omistettu monitaiteinen tapahtuma, joka kannustaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Vuoden 2019 Poliittisen valokuvan festivaali kysyy, miten pitäisi toimia: Mitä pitäisi tehdä, kun usko ongelmien ratkaisuun poliittisen päätöksenteon avulla on hiipunut ja raja parlamentaarisen vallan ja globaalin taloudellisen vallan välillä hämärtyy? Miten toimia, kun maapallo ei kestä onnellisuutemme rakentamista kulutusta ylläpitävän talouskasvun varaan? Miten tiedosta seuraa toimintaa?

Illan aikana toiminnan ja aktivismin teemasta keskustelevat mm. näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Noora Dadu, kansalaisaktivisti ja toimittaja Veikka Lahtinen, kuraattori Ahmed Al-Nawas sekä PVF:n taiteelliset johtajat Anna-Kaisa Rastenberger ja Sanni Seppo.

Samalla esitellään myös PVF 2019 -valokuvaajat ja -ohjelma sekä kuullaan hammond-taituri Kalle Salosen musiikkia Lyhty ry:stä.

Tervetuloa!

***
7. maaliskuuta avautuva PVF levittäytyy tänä vuonna Suomen
valokuvataiteen museoon, kulttuurikeskus Stoaan, Helsingin
keskustakirjasto Oodiin ja Pertin Valinta - Sekotavarakauppaan ja
Galleriaan.

***
F5.6-klubi tiistaina 5.2. kello 19-21 (baari auki - 23)
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

F5.6 on valokuvasta ja nyt myös dokumenttielokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla. F5.6-klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta. F5.6:n järjestäjinä toimivat Suomen kuvajournalistit sekä Dokumenttikilta.

Kuva: Patrik Rastenberger