Tapahtuma

Toukokuun F5.6 -klubi: Liikakalastuksen jäljillä


02.05.2017 02.05.2017

Kuva: Copyright Kukka Ranta

Toukokuun F5.6 -klubi kukkii etuajassa. Vieraana on Kukka Ranta, tutkiva journalisti, dokumenttivalokuvaaja ja palkittu tietokirjailja, joka työskentelee ympäri maailmaa valtamedialta varjoonjäävien teemojen parissa. F5.6 -klubilla Rannan projekteja zoomailllaan erityisesti valokuvaajan kenttätyön näkökulmasta, itse sisältöä silti unohtamatta.

Arviolta puolet EU:n tuontikalasta on kalastettu laittomasti. Kalakaupalla on vaikutuksensa kalakatoon ja siirtolaisuuteen. Tätä ja montaa muutakin asiaa valottaa Rannan seitsenvuotinen tutkimus- ja kuvausprojekti Euroopassa, Länsi-Afrikassa, Arktisella merellä, Kaakkois-Aasiassa ja Suomessa.

Illan aikana Ranta esittelee tuottamaansa valokuvakertomusta ihmisistä, joiden kohtaloa kalataistelu määrittää.

Rantaa haastattelee valokuvataiteilija ja radiotoimittaja Arto Timonen. Millaista on tutkivan journalisti-kuvaajan kenttätyö maailman laidoilla ja milllaisia haasteita se tuo tekijälle?

Tervetuloa tietoa fisustelemaan! Ja tietenkin näkemään fotot.

Illan tarjoaa Suomen kuvajournalistit.

***
Kukka Ranta (s. 1982) on tutkiva journalisti, kirjailija ja valokuvaaja.
Rannan teemoja ovat mm. ympäristö- ja ihmisoikeuskysymykset, köyhyys ja epätasa-arvo, ilmastonmuutoksen vaikutukset sekä arktisten ja pohjoisten resurssien kasvu ympäristön ja alkuperäiskansojen oikeuksien näkökulmasta.

Rannan teoksia on ollut esillä Poliittisen Valokuvan Festivaalin Ruoka-näyttelyssä kevään 2017 aikana Valokuvataiteen museolla.

***
Arto Timonen toimii Lähiradion Aspe & Co -ohjelman kulttuuritoimittajana taajuudella 100,3 MHz. Ohjelmassa kuullaan viikottain vaihtuvia kulttuurivieraita ja musiikkia.

***
Maaliskuun F5.6-klubi tiistaina 2.5. 2017 kello 19-21 (-23)
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki
Järjestäjänä Suomen kuvajournalistit. Vapaa pääsy! Tervetuloa!

***
F5.6 on valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla.

F5.6-klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

F5.6:n järjestävät vuorotellen Photo Do ja Suomen kuvajournalistit.