Tapahtuma

Toukokuun F5.6 -klubi: Liikakalastuksen jäljillä


02.05.2017 02.05.2017

Kuva: Copyright Kukka Ranta

Toukokuun F5.6 -klubi kukkii etuajassa. Vieraana on Kukka Ranta, tutkiva journalisti, dokumenttivalokuvaaja ja palkittu tietokirjailja, joka työskentelee ympäri maailmaa valtamedialta varjoonjäävien teemojen parissa. F5.6 -klubilla Rannan projekteja zoomailllaan erityisesti valokuvaajan kenttätyön näkökulmasta, itse sisältöä silti unohtamatta.

Arviolta puolet EU:n tuontikalasta on kalastettu laittomasti. Kalakaupalla on vaikutuksensa kalakatoon ja siirtolaisuuteen. Tätä ja montaa muutakin asiaa valottaa Rannan seitsenvuotinen tutkimus- ja kuvausprojekti Euroopassa, Länsi-Afrikassa, Arktisella merellä, Kaakkois-Aasiassa ja Suomessa.

Illan aikana Ranta esittelee tuottamaansa valokuvakertomusta ihmisistä, joiden kohtaloa kalataistelu määrittää.

Rantaa haastattelee valokuvataiteilija ja radiotoimittaja Arto Timonen. Millaista on tutkivan journalisti-kuvaajan kenttätyö maailman laidoilla ja milllaisia haasteita se tuo tekijälle?

Tervetuloa tietoa fisustelemaan! Ja tietenkin näkemään fotot.

Illan tarjoaa Suomen kuvajournalistit.

***
Kukka Ranta (s. 1982) on tutkiva journalisti, kirjailija ja valokuvaaja.
Rannan teemoja ovat mm. ympäristö- ja ihmisoikeuskysymykset, köyhyys ja epätasa-arvo, ilmastonmuutoksen vaikutukset sekä arktisten ja pohjoisten resurssien kasvu ympäristön ja alkuperäiskansojen oikeuksien näkökulmasta.

Rannan teoksia on ollut esillä Poliittisen Valokuvan Festivaalin Ruoka-näyttelyssä kevään 2017 aikana Valokuvataiteen museolla.

***
Arto Timonen toimii Lähiradion Aspe & Co -ohjelman kulttuuritoimittajana taajuudella 100,3 MHz. Ohjelmassa kuullaan viikottain vaihtuvia kulttuurivieraita ja musiikkia.

***
Maaliskuun F5.6-klubi tiistaina 2.5. 2017 kello 19-21 (-23)
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki
Järjestäjänä Suomen kuvajournalistit. Vapaa pääsy! Tervetuloa!

***
F5.6 on valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla.

F5.6-klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

F5.6:n järjestävät vuorotellen Photo Do ja Suomen kuvajournalistit.

Tapahtumat

26.10.2018
Kuvajournalistien Syyspäivät 2018 Helsingissä


Ajankohtaista

19.09.2018
⭐️ Ilmoittaudu mukaan Syyspäiville Helsinkiin 26.-28.10.2018!! Tervetuloa inspiroitumaan muun muassa Magnum -kuvatoimiston Jacob Aue Sobolin ja Jonas Bendiksenin luennoista! Mukana puhujina myös Caj Bremer, Sanna Lehto, Juha Törmälä, Outi Törmälä, Akseli Valmunen ja elokuvaohjaaja Katja Gauriloff! Vierailijoina myös Kansallisteatterin näyttelijä Marja Salo ja Ylen ohjaaja Joonas Josefsson. Uusin lisäys ohjelmaan on valokuvaaja Heli Blåfield ja toimittaja Ville Blåfield!

18.09.2018
Helsingin Sanomain säätiö ja Patricia Seppälän säätiö järjestävät Dokumentaarisen valokuvauksen työpajan 15-17 vuotiaille valokuvauksesta kiinnostuneille nuorille.

17.09.2018
Syyskuussa Kuvajournalistien Instagram-tilillä vierailee Kaisa Rautaheimo!

17.09.2018
Syyspäivillä sunnuntaina esiintyvä Katja Gauriloff on kolttasaamelainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on myös tuotantoyhtiö Oktober Oy:n perustajaosakas. Gauriloffin elokuvat Huuto tuuleen, Säilöttyjä unelmia ja Kuun metsän Kaisa on palkittu Valtion Laatutuella. Esikoispitkä dokumenttielokuva Säilöttyjä unelmia sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2012 ja oli Jussi-ehdokkaana parhaasta dokumenttielokuvasta. Elokuva voitti Jussin parhaasta elokuvamusiikista.

16.09.2018
Lokakuun lopulla Syyspäivillä esiintyvä Sanna Lehto (s. 1990) on valokuvataiteilija Helsingistä. Hän on juuri valmistunut Aalto Yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valokuvataiteen maisteriksi. Lehto oli yksi finaalisteista keväällä järjestetyssä Hyères International Festival of Fashion and Photography, missä hän voitti yleisö palkinnon valokuvasarjallaan Morphologies.

16.09.2018
Näyttelijä Marja Salo ja ohjaaja Joonas Josefsson kertovat Syyspäivillä, kuinka saat terästettyä käsitystäsi ohjaajan ja näyttelijän välisestä suhteesta sekä yhdessä työskentelystä tiimin kanssa.

15.09.2018
Kuvajournalistit päivitti kansikuvansa.

13.09.2018
⭐️ Ilmoittaudu mukaan Syyspäiville 26.-28.10.2018!! Tervetuloa inspiroitumaan muun muassa Magnum -kuvatoimiston Jacob Aue Sobolin ja Jonas Bendiksenin luennoista! ⭐️