Tapahtuma

Syyspäivät 2016 Oulussa 27.-30.10.


28.10.2016

Tervetuloa Kuvajournalismin syyspäiville 27.-30.10.2016

Perinteiset ja kulttimainetta nauttivat Kuvajournalistit ry:n bakkanaalit, Syyspäivät, järjestetään tänä vuonna 27.-30. lokakuuta Oulun Hotelli Lasaretissa.

Teemalla pohjoinen, saamme viikonlopun aikana sukeltaa pohjoisen valokuvan vaikuttavaan maailmaan. Monipuolisen ja ammattivalokuvaajalle arvokkaan luentomateriaalin lisäksi, ei juhlimista ja oravanpyörästä irroittautumista aliarvioida.

Asiasisältö tullaan tarjoilemaan sisäistettävinä annoksina ja ihmisten aikaan. Aamun ensiluennolle ei siis tarvitse enää saapua aamupalakroissantti rinnuksilla. Luentoiltapäivän jälkeen suuntaamme tutustumaan Oulun säpinöihin, yhteisen illallisen ja iltaohjelman merkeissä.

Ennen Syyspäiväviikonloppua Jaakko Heikkilä vetää inspiroivan kaksipäiväisen työpajan, johon mahtuu 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Syyspäivien päävieraat:

Elin Berge Uumajasta, Ruotsista tulee kertomaan työstään. Hän on kiinnostunut siitä, miten ihmisten kohtaaminen luo ja muokkaa kulttuuri-identiteettiämme ja miten elinympäristömme muuttuu mukanamme. Työssään hän ei etsi tiettyjä vastauksia vaan kamera on hänelle enemmänkin työkalu todellisuuden eri vivahteiden tutkimisessa. Bergellä on ollut lukuisia yksityisnäyttelyitä ja hänen työnsä on edustettuna Hasselblad Foundationin -kokoelmassa. Berge on Moments Agencyn jäsen.

Jaakko Heikkilä on pitkänlinjan valokuvaaja Tornion Kukkolasta. Heikkilä on ihmisten tarkkailija, joka on tullut tunnetuksi ihmisten ja ihmisryhmien kuvaajana ympäri maailmaa, New Yorkista Brasiliaan ja Venäjältä Venetsiaan. Heikkilä kuvaa ihmisiä omassa ympäristössään, kodeissaan, työnsä äärellä, museoissa tai häilyvinä varjoina seinien pinnoilla. Heikkilä toimii myös valokuvauksen opettajana.

Mika Ronkainen on oululainen, kansainvälisesti palkittu dokumenttielokuvaohjaaja. Ronkaisen elokuvia on ollut mm. Sundancen ohjelmistossa ja vuonna 2013 yhdysvaltalainen viihdealan lehti Variety valitsi Ronkaisen yhdeksi kymmenestä kiinnostavimmasta eurooppalaisesta elokuvaohjaajasta.

Meeri Koutaniemi on Suomen tunnetuimpia nykyvalokuvaajia. Hänet on valittu Vuoden lehtikuvaajaksi vuosina 2012 ja 2013. Vuonna 2014 hän voitti päivälehtisarjan Visa pour L'Image -festivaalilla Ranskan Perpignanissa.

Muu ohjelma

Perjantai-illasta sunnuntain lounaaseen ajoittuvien Syyspäivien ohjelmassa on lisäksi mm. portfolionäyttöjä, kiinnostavia laite-esittelyjä, inspiroivia puheenvuoroja sekä ennenkaikkea huvia, hölinää ja suuria tunteita! Ohjelmaan tulossa vielä lisäyksiä ja lopullinen ohjelma julkistetaan syyskuussa.

Paikka

Pitopaikkana toimii upea hotelli Lasaretti, joka markkinoi itseään Suomen taiteellisimpana hotellina. Lasaretin huoneiden näköalat avautuvat Oulujoelle ja historialliseen vuonna 1849 rakennetun entisen lääninsairaalarakennuksen puistomaiseen pihapiiriin. Yleisten tilojen vahvaa visuaalisuutta ja omaleimaista tunnelmaa jatkavat huoneisiin sijoitetut pohjoissuomalaiset taideteokset.

Osallistumismaksu 28-30.10.2016, vaihtoehtoisesti:

• 1 hengen huoneessa 340€ (sisältää majoituksen, ohjelman, aamupalat, lounaan, kahvituksen)

• 2–3 hengen huoneessa 290€ (sisältää majoituksen, ohjelman, aamupalat, lounaan, kahvituksen)

• Ei majoitusta 250€ (sisältää ohjelman, lounaan ja kahvituksen)

Ilmoittautuminen on nyt avoinna osoitteessa: http://kuvajournalistit.nettilomake.fi/form/3379

Ilmoittaudu mukaan nyt ja varmista paikkasi. Hotellihuoneita rajoitetusti.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY PERJANTAINA 23.9.

Jaakko Heikkilän työpaja 27.-28.10.

Jaakko Heikkilä vetää ennen varsinaisia syyspäiviä kaksipäiväisen työpajan, jonka teemat ovat tuttuja Heikkilän vaikuttavalta uralta dokumentaristina ja valokuvataiteilijana. Inspiroidu ja opi! Työpajan tarkka osoite ilmoitetaan myöhemmin.

Työpajan hinta on 100€ ja mukaan mahtuu 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Majoitus ei kuulu hintaan mutta leirikoulu -tyyppistä majoitusratkaisua pitopaikassa hahmotellaan.

Lehtikuvaajarahaston stipendi Syypäiville haettavana nyt, haku auki 30. elokuuta klo 17 saakka

Hakea kannattaa osallistumismaksun lisäksi myös matkustuskuluja ja työpajan osallistumismaksua. Hakemus on syytä laatia huolella, sillä kukin hakemus käsitellään rahaston toimesta yksilöllisesti.

Toimi siis empimättä ja lähetä hakemuksesi Jokesin sivuilla osoitteessa: http://www.jokes-saatio.fi/nyt-haettavat-apurahat/