Tapahtuma

Marraskuun F5.6-klubi: Pitääkö mun aina?


06.11.2018 06.11.2018

Marraskuun F5.6-klubilla juhlitaan Pertti Kurikan Nimipäiviä.Dokumentaristi ja taiteen tohtori Timo Korhonen avaa kahta Jukka Kärkkäisen ohjaamaa dokumenttielokuvaa Kovasikajuttu ja Tokasikajuttu (jatko-osa). Elokuva kertoo punk-bändistä Pertti Kurikan Nimipäivät.

Kovasikajutun alkukohtauksessa bändin rumpali Toni Välitalo kusee pönttöön. Tässä Korhonen näkee vahvan poliittisen viestin. Suomen ainoiden ammattipunkkarien taustalta hän löytää punkin ytimen: työväenluokkaisen luokkatietoisuuden, kielteisyyden korostamisen sekä uskon itse tekemiseen.
Korhosen mukaan Kärkkäisen elokuvat kertovat suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta parhaimmillaan – mahdollistajana – , kun taas yhtyeen heikolle euroviisumenestykselle löytyy syy pohjoismaisten ja keskieuroopalaisten sosiaalipoliittisten mallien eroista.
Esityksen jälkeen ymmärrämme myös miten mahtuvat yhteen kunnolla oleminen ja vihaisuus. Pertti Kurikan nimipäivien sanoin:

Aina mun pitää olla kunnolla

Mä vihaan tätä maailmaa

Tervetuloa! VAPAA PÄÄSY

Klubista vastaa Dokumenttikilta ry

***

Kovasikajuttu sai parhaan dokumenttielokuvan Jussin vuonna 2013 ja myös Tokasikajuttu oli tämän vuoden ehdokkaita. Molemmat elokuvat ovat kriitikoiden yksimielisesti kiittämiä. Timo Korhonen on dokumenttielokuva-alalla laajasti toiminut taiteen tohtori, joka on ohjannut, tuottanut ja tutkinut dokumenttielokuvia ja toiminut mm. AVEKin tuotantoneuvojana.

***

Lokakuun F5.6-klubi tiistaina 6.11. kello 19-21 (baari auki - 23) Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

Jäejestää Dokumenttikilta ry. Vapaa pääsy.

F5.6 on valokuvasta ja nyt myös dokumenttielokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla.

F5.6-klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

F5.6:n järjestäjinä toimivat Suomen kuvajournalistit sekä Dokumenttikilta yhteistyössä Aalto-yliopiston Critical Cinema Labin kanssa (syksy 2018).

Kuva copyright Mouka Filmi Oy

LISÄTIEDOT