Tapahtuma

Lokakuun F5.6-klubi: Prkl! – Kuvia Suomesta


08.10.2018 08.10.2018

Lokakuun F5.6 -klubi tarkastelee suomalaista yhteiskunnallista elokuvaa ohjaaja Jouko Aaltosen johdolla.

Mitä on dokumenttielokuvan yhteiskunnallisuus? Miten dokumenttielokuva käsittelee sosiaalista todellisuutta? Miten voi suomalainen poliittinen elokuva?

Elokuvantekijäpolvet ovat tarttuneet samoihin teemoihin läpi vuosikymmenten: köyhyys, työttömyys, asunnottomuus ovat saaneet erilaisia elokuvallisia tulkintoja eri aikoina.
Dokumenttielokuva on todistanut hyvinvointivaltion rakentamisen ja on nyt ottamassa kantaa sen alasajoon. Usein poliittinen elokuva on ollut vaalipropagandaa, joka on jumahtanut tilauselokuvan kliseisiin.

Nykyisin politiikka on suosittu havainnoivien dokumenttielokuvien kohde, kun taas yhteiskunnallisia ja sosiaalisia ongelmia kuvataan mielellään yksilötarinoiden ja henkilökuvien kautta.

Lokakuun klubilla kysytäänkin, missä ovat vastaelokuva, suora poliittinen dokumenttielokuva, agitaatio sekä muotoa rikkovat ja haastavat uudet lähestymistavat.

Illan aikana nähdään näytteitä niin uusista kuin vanhoistakin elokuvista.

Tervetuloa dokumenttielokuvakeskustelun ylösajoon F5.6-klubille!

***
Jouko Aaltonen on dokumenttiohjaaja, tuottaja, opettaja ja tutkija, joka on perehtynyt dokumenttielokuvan retoriikkaan ja elokuvantekoprosessiin. Aaltonen on ohjannut useita dokumenttielokuvia, joista viimeisin on Sodan silmät 1918 (yhdessä Seppo Rustaniuksen kanssa).

***
Lokakuun F5.6-klubi POIKKEUKSELLISESTI MAANANTAINA 8.10. kello 19-21 (baari auki - 23) Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

Jäejestää Dokumenttikilta ry. Vapaa pääsy.

F5.6 on valokuvasta ja nyt myös dokumenttielokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla.
F5.6-klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.
F5.6:n järjestäjinä toimivat Suomen kuvajournalistit sekä Dokumenttikilta yhteistyössä Aalto-yliopiston Critical Cinema Labin kanssa (syksy 2018)

LISÄTIEDOT

Tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia

Ajankohtaista

21.04.2019
Reilu viikko sitten jaettiin World Press Photon palkinnot Amsterdamissa. Vuoden lehtikuvaksi valittiin John Mooren valokuva siirtolaislapsesta Yhdysvaltojen rajalla. Kuvassa hondurasilainen taapero Yanela Sanchez itkee Yhdysvaltojen rajavartioston ottaessa hänet ja hänen äitinsä Sandra Sanchezin huostaan McAllenissa Texasissa 12. kesäkuuta.

19.04.2019
"Time to apply for the ninth edition of the ICRC Humanitarian Visa d’or Award - International Committee of the Red Cross. The deadline is on June 5, 2019."

18.04.2019
Carina Appelin Muistorahaston palkinto jaetaan jälleen ensi kesäkuussa! Muistorahasto ottaa vastaan ehdotuksia palkinnon saajaksi huhtikuun loppuun asti.

17.04.2019
"Street photographers, show us your works!

17.04.2019
Sanomalehti Keskisuomalaisen kuvatuottaja Hanna Marjanen, Helsingin Sanomien valokuvaaja Mika Ranta sekä Ylen kuvanhallinnan esimies Martti Lyyra antavat vinkkejä kamerakopterin hankkimista harkitseville uusimmassa Suomen Lehdistön jutussa.

11.04.2019
World Press Photo 2019 -voittajat ratkenneet juuri.

11.04.2019
Tässä jakoon pioneerimobiilistreamaus A.D. Colemanin veretseisauttavasta luennosta Normandian maihinnousun (rosoiseen) henkeen. A.D.Colemanin luvalla linkkiä saa jakaa.

10.04.2019
Eilen illalla F5.6-klubilla yleisö pääsi nauttimaan poikkeuksellisesta sisällöstä: A.D.Colemanin luennossa myytti Robert Capan kuuluisten sotakuvien kohtalosta murtui lähes trillerimäisellä tavalla, täten nousten mahdolliseksi tapauskohtaiseksi esimerkiksi siitä, miten myytit ovat historian tuottamaa puhetta.