Tapahtuma

Kuvajournalistien Syyspäivät 2018 Helsingissä


26.10.2018 28.10.2018

Kuvajournalismin ja dokumentaarisen kuvan oma seminaari tulee jälleen! Syyspäivät vietetään luonnonkauniilla paikalla meren rannalla Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa Hotelli Rantapuistossa. Furuborginkatu 3, 00980 Helsinki.

Ohjelma täydentyy koko ajan. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Perjantai 26.10.2018

Perjantain ohjelma vain Suomen kuvajournalistien yhdistyksen jäsenille.

Kahvit ja ilmoittautuminen, sekä sisäänkirjautumiset hotelliin alkaa kello 15.

Syyspäivät avaa akateemikko Caj Bremer kello 16. Perjantain ohjelmassa esiintyvät myös valokuvaaja Heli Blåfield ja toimittaja Ville Blåfield. Sisarukset kertovat yhteisestä reportaasistaan Saunavuoro.Lisäksi ohjelmassa luvassa paneelikeskustelu eri puolilta Suomea saapuvien kuvaajien kanssa. Mitä kuvaajille kuuluu ympäri Suomen? Ilta päättyy illalliselle ja illanviettoon. Varmasti luvassa myös tanssia!

Lauantai 27.10.2018

Ohjelma alkaa klo 10 ja päättyy kello 19. Hintaan kuuluu lounas ja kahvit aamulla ja iltapäivällä. Välillä verrytellään heittämällä kameraa pihalla ja tutustutaan yhteistyökumppaneiden uutuuksiin. Illallinen ja illanvietto alkaa kello 20, johon voi osallistua myös yhdistyksen ulkopuoliset seminaariin osallistuvat henkilöt erillisestä hinnasta.

Päivän aikana esiintyvät:
Jacob Aue Sobol, Magnum Photos, Tanska. Tanskalainen Sobol luennoi ensimmäistä kertaa

Suomessa. www.jacobauesobol.com
Jonas Bendiksen, Magnum Photos, Norja www.jonasbendiksen.com

Jonas Bendiksen pitää myös lauantaina kaikille avoimen portfoliokatsauksen.Portfoliokatsaukseen valitaan viisi osallistujaa ja osallistujat arvotaan kiinnostuneiden joukosta. Lähetä sähköposti viimeistään 12.10. osoitteeseen Enable JavaScript to view protected content., mikäli haluat ilmoittautua arvontaan mukaan. Mikäli onni osuu kohdallesi ja pääset mukaan, saat etukäteen ohjeet portfolion toimittamisesta.

Henkilöohjauksella kohti parempaa henkilökuvausta Näyttelijä Marja Salo ja ohjaaja Joonas Josefsson kertovat, kuinka saat terästettyä käsitystäsi ohjaajan ja näyttelijän välisestä suhteesta sekä yhdessä työskentelystä tiimin kanssa. Jos haluat saada enemmän irti ohjaustilanteesta tai lisätä ymmärrystäsi näyttelijän (kuvattavan) ja ohjaajan välisestä suhteesta – oli kyseessä sitten still- kuvaus tai liikkuva kuva – , tämä luento on sinulle. Marja ja Joonas pureutuvat mm. teemoihin: hyvä läsnäolo, ohjaajan ilmaisu, kontaktin ottaminen, luottamuksen rakentaminen, näyttelijän ohjaaminen ja ohjeiden sanallistaminen.

Kansallisteatterin näyttelijä Marja Salo on tehnyt lukuisia rooleja niin teatterissa, televisiossa kuin elokuvissa. Joonas Josefsson työskentelee Yleisradiossa ohjaten ja käsikirjoittaen kulttuuri- ja viihdeohjelmia.

Ilta päättyy illalliselle ja illanviettoon.

Sunnuntai 28.10.2018

Sunnuntain ohjelmaan kuuluu myös aamukahvi ja lounas kaikille.

Sunnuntain ohjelma alkaa klo 09, kun katsomme yhdessä Katja Gauriloffin dokumenttielokuvanKuun metsän Kaisa (82 min). Kuun metsän Kaisa on runollinen tutkielma kolttasaamelaisen, legendaarisen sadunkertojan Kaisa Gauriloffin ja sveitsiläisen kirjailijan Robert Crottetin kohtalonomaisesta ystävyydestä.

Elokuvan jälkeen Katja Gauriloff luennoi elokuvasta ja työskentelystään.
Katja Gauriloff on kolttasaamelainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänen viimeisin dokumenttielokuvansa Kuun metsän Kaisa voitti Jussi-palkinnon vuoden 2016 parhaana dokumenttielokuvana, ja on myös esitetty ja palkittu useilla festivaaleilla maailmalla. Tällä hetkellä Gauriloff viimeistelee ensimmäistä pitkää näytelmäelokuvaansa Baby Jane, joka perustuu Sofi Oksasen samannimiseen teokseen. Elokuvan ensi-ilta on maaliskuussa 2019. Kuun metsän Kaisa - traileri

Akseli Valmunen, kuvajournalisti, Helsinki www.akselivalmunen.com

Outi Törmälä, Juha Törmälä, Sanna Lehto = Quiet, Helsinki www.quiet.fi Kolme vahvoihin henkilökuviin erikoistunutta valokuvaajaa kertoo työskentelystään.

Ohjelma päättyy sunnuntaina kello 15.

SKJ jäsenhinta pe-su 310€ (sis.alv.24%) Osallistumismaksu sisältää seminaarin, illanvietot sekä kaikki ohjelmaan merkityt tarjoilut.

SKJ opiskelijahinta pe-su 200€ (sis.alv.24%) Osallistumismaksu sisältää seminaarin, illanvietot sekä ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Yhdistykseen ulkopuolisille la-su 310€ (sis.alv.24%)Osallistumismaksu sisältää seminaarin sekä lounaat ja kahvit.

Mahdollisuus osallistua erillishintaan lauantain illanviettoon (sis.illallinen) 50€ (sis.alv.24%)

Tämä luento on kaikille avoin: Jacob Aue Sobol (Magnum Photos) 20€ (sis.alv.24%)

Ilmoittaudu nyt:

Kuvajournalistien Syyspäivät 2018 ilmoittautuminen

Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 12.10.2018.

Osallistumismaksu ei sisällä majoitusta. Etenkin SKJ:n jäsenille suosittelemme lämpimästi majoituksen varaamista, vaikka tulisit lähempääkin! Onhan Syyspäivien yksi parhaimmista anneista keskustelut kollegoiden kanssa illanviettojen lomassa.

Voit varata huoneen suoraan hotellin nettisivuilta www.rantapuisto.fi edulliseen Syyspäivät -hintaan:

87€ (sis.alv.) /yö/2hh ja 77€ (sis.alv.) /yö/1hh

Varauksen takaukseksi tulee ilmoittaa luottokorttitiedot (numero ja voimassaoloaika)
Varaukset tulee tehdä 26.09.2018 mennessä. Tarjoushinta ei ole voimassa tämän päivämäärän jälkeen, vaan varaukset tehdään päivän parhaalla hinnalla.
Varattaessa tulee mainita varaustunnus, saat sen ilmoittautumisen yhteydessä.

Ohjelma täydentyy koko ajan. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 12.10.2018. Sen jälkeen peruutettuja paikkoja ei voi peruuttaa. Jos joudut peruuttamaan paikkasi, laskutamme 50% lippusi hinnasta.

Muista, että voit hakea Lehtikuvaajarahastosta Syyspäivät-stipendiä, josta ei tule karenssia muihin apurahoihin. Rahasto on luvannut kertoa apurahan saaneille tiedon perjantaina 12.10.2018. Apurahaa voi hakea 1.10.2018 kello 17.00 asti osoitteessa: www.jokes-saatio.fi/nyt-haettavat-apurahatLue tarkkaan ohjeet!

Apurahaa hakevan lehtikuvaajan Kopiosto-valtakirjan tulee olla luovutettu Journalistiliitolle tai hakijan oikeus Kopiosto-apurahoihin on hakemuksessa perusteltava ammatillisella toiminnalla. Apurahoja ei välttämättä riitä kaikille hakijoille, joten on tärkeää, että perustelet hakemuksesi. Lehtikuvaajarahasto jakaa alle 500 euron pikkustipendejä Kuvajournalistien Syyspäiville osallistumiseen: osallistumismaksuun, matka- ja majoituskuluihin. Apurahoja ei myönnetä perustutkintoaan suorittaville opiskelijoille. Lyhyt työhistoria on pakollinen liite. Muista myös, että vanhat saadut apurahat täytyy olla tilitettyinä, ennenkuin voit saada uutta.

Lehtikuvaajarahastoon tai Syyspäivä-stipendeihin liittyvistä kysymyksistä ole yhteydessä suoraan Journalistisen kulttuurin edistämissäätiöön: Enable JavaScript to view protected content.

Tapahtumat

26.10.2018
Kuvajournalistien Syyspäivät 2018 Helsingissä


Ajankohtaista

19.09.2018
⭐️ Ilmoittaudu mukaan Syyspäiville Helsinkiin 26.-28.10.2018!! Tervetuloa inspiroitumaan muun muassa Magnum -kuvatoimiston Jacob Aue Sobolin ja Jonas Bendiksenin luennoista! Mukana puhujina myös Caj Bremer, Sanna Lehto, Juha Törmälä, Outi Törmälä, Akseli Valmunen ja elokuvaohjaaja Katja Gauriloff! Vierailijoina myös Kansallisteatterin näyttelijä Marja Salo ja Ylen ohjaaja Joonas Josefsson. Uusin lisäys ohjelmaan on valokuvaaja Heli Blåfield ja toimittaja Ville Blåfield!

18.09.2018
Helsingin Sanomain säätiö ja Patricia Seppälän säätiö järjestävät Dokumentaarisen valokuvauksen työpajan 15-17 vuotiaille valokuvauksesta kiinnostuneille nuorille.

17.09.2018
Syyskuussa Kuvajournalistien Instagram-tilillä vierailee Kaisa Rautaheimo!

17.09.2018
Syyspäivillä sunnuntaina esiintyvä Katja Gauriloff on kolttasaamelainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on myös tuotantoyhtiö Oktober Oy:n perustajaosakas. Gauriloffin elokuvat Huuto tuuleen, Säilöttyjä unelmia ja Kuun metsän Kaisa on palkittu Valtion Laatutuella. Esikoispitkä dokumenttielokuva Säilöttyjä unelmia sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2012 ja oli Jussi-ehdokkaana parhaasta dokumenttielokuvasta. Elokuva voitti Jussin parhaasta elokuvamusiikista.

16.09.2018
Lokakuun lopulla Syyspäivillä esiintyvä Sanna Lehto (s. 1990) on valokuvataiteilija Helsingistä. Hän on juuri valmistunut Aalto Yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valokuvataiteen maisteriksi. Lehto oli yksi finaalisteista keväällä järjestetyssä Hyères International Festival of Fashion and Photography, missä hän voitti yleisö palkinnon valokuvasarjallaan Morphologies.

16.09.2018
Näyttelijä Marja Salo ja ohjaaja Joonas Josefsson kertovat Syyspäivillä, kuinka saat terästettyä käsitystäsi ohjaajan ja näyttelijän välisestä suhteesta sekä yhdessä työskentelystä tiimin kanssa.

15.09.2018
Kuvajournalistit päivitti kansikuvansa.

13.09.2018
⭐️ Ilmoittaudu mukaan Syyspäiville 26.-28.10.2018!! Tervetuloa inspiroitumaan muun muassa Magnum -kuvatoimiston Jacob Aue Sobolin ja Jonas Bendiksenin luennoista! ⭐️