Tapahtuma

Joulukuun F5.6-klubi: Christmas in the Country


07.12.2016 07.11.2016

Joulun aikaan F5.6 -klubilla USA:ssa kaikki on kuin ennen: cowboy ratsastaa horisonttiin, vasikat syntyy lumihankeen, tomuun jää hyönteisen jalanjäljet. Banjo soi.

Tuolloin eli keskiviikkona 7.12. klo 19.00 saluunanovesta paukahtaa palkittu valokuvaaja Karoliina Paatos takasatulassaan Uncle Ruby, Old-time musiikkia soittava kahden hengen orkesteri.

Karoliina on kuvannut Yhdysvaltojen länsiosien karjatiloilla Nevadan, Idahon ja Oregonin rajalla kuuden vuoden ajan. Illan aikana Karoliina presentoi elokuussa julkaistua kirjaansa American Cowboy. Nykyajan cowboykulttuuria kuvaava kirja on samalla kuvaajan oma tutkimusmatka lapsuuden lännenelokuvien maailmaan. Näämme myös kuvia Karoliiinan tulevasta näyttelysarjasta Cowboy GIrls.

Eikä siinä vielä kaikki: Iltayhdeksästä eteenpäin meno jatkuu Old time-musiikin siivittämänä puoleenyöhön asti PIKKUJOULUJEN merkeissä. Uncle Rubyn ohella dj-aitauksessa teutaroi Dj AlCaPoutanen.

Aika: Keskiviikko 7.12. (huomaa poikkeuspäivä)
Paikka: Kansallisteatterin Lavaklubi
Ohjelma: Klo 19-21 Karoliina Paatos & Uncle Ruby
Klo 21-14 PIKKUJOULUT elävällä ja sähköisellä musiikilla
Musiikki: Uncle Ruby, Dj AlCaPoutanen

Illan sponsoroi Nikon Suomi.

Kirjaa American Cowboy on mahdollista ostaa illan aikana suoraan tekijältä postikuluttomaan hintaan 40 euroa.

Siihen asti: hold your horses!

***
Cowboy girls esillä tammikuussa Lahden valokuvataide ry:n kutsunäyttelyssä Galleria Kipinässä!
***
Paatos on kuvannut yli kymmenen vuoden ajan Suomen suurimmille sanoma- ja aikakauslehdille. Hän on opiskellut sekä Aalto- että Arizonan yliopistossa. Hänen kuviaan on ollut useissa ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä sekä erilaisissa julkaisuissa. Paatos voitti 2015 PDN Photo Annualin opiskelijasarjassa ja sai American Cowboy -sarjallaan erikoismaininnan Rencontres Arles 2016 -valokuvafestivaalien portfolionäytöissä. American Cowboy (julkaisija The Angry Bat) on Paatoksen esikoisvalokuvakirja ja se shortlistattiin (top 5) Unveil´d -festivaalin valokuvakirjakilpailussa.
***
Joulukuun F5.6-klubi keskiviikkona 7.12. klo 19-21 jatkuen poikkeuksellisesti pikkujouluilla klo 21-24. Sijainti Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki.

Järjestäjänä Suomen kuvajournalistit. Illan sponsori Nikon Suomi.

Vapaa pääsy.
***
F5.6 on valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla. Klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta. Klubia järjestävät vuorotellen Photo Do ja Suomen kuvajournalistit.

LISÄTIEDOT

Tapahtumat

26.10.2018
Kuvajournalistien Syyspäivät 2018 Helsingissä


Ajankohtaista

19.09.2018
⭐️ Ilmoittaudu mukaan Syyspäiville Helsinkiin 26.-28.10.2018!! Tervetuloa inspiroitumaan muun muassa Magnum -kuvatoimiston Jacob Aue Sobolin ja Jonas Bendiksenin luennoista! Mukana puhujina myös Caj Bremer, Sanna Lehto, Juha Törmälä, Outi Törmälä, Akseli Valmunen ja elokuvaohjaaja Katja Gauriloff! Vierailijoina myös Kansallisteatterin näyttelijä Marja Salo ja Ylen ohjaaja Joonas Josefsson. Uusin lisäys ohjelmaan on valokuvaaja Heli Blåfield ja toimittaja Ville Blåfield!

18.09.2018
Helsingin Sanomain säätiö ja Patricia Seppälän säätiö järjestävät Dokumentaarisen valokuvauksen työpajan 15-17 vuotiaille valokuvauksesta kiinnostuneille nuorille.

17.09.2018
Syyskuussa Kuvajournalistien Instagram-tilillä vierailee Kaisa Rautaheimo!

17.09.2018
Syyspäivillä sunnuntaina esiintyvä Katja Gauriloff on kolttasaamelainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on myös tuotantoyhtiö Oktober Oy:n perustajaosakas. Gauriloffin elokuvat Huuto tuuleen, Säilöttyjä unelmia ja Kuun metsän Kaisa on palkittu Valtion Laatutuella. Esikoispitkä dokumenttielokuva Säilöttyjä unelmia sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2012 ja oli Jussi-ehdokkaana parhaasta dokumenttielokuvasta. Elokuva voitti Jussin parhaasta elokuvamusiikista.

16.09.2018
Lokakuun lopulla Syyspäivillä esiintyvä Sanna Lehto (s. 1990) on valokuvataiteilija Helsingistä. Hän on juuri valmistunut Aalto Yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valokuvataiteen maisteriksi. Lehto oli yksi finaalisteista keväällä järjestetyssä Hyères International Festival of Fashion and Photography, missä hän voitti yleisö palkinnon valokuvasarjallaan Morphologies.

16.09.2018
Näyttelijä Marja Salo ja ohjaaja Joonas Josefsson kertovat Syyspäivillä, kuinka saat terästettyä käsitystäsi ohjaajan ja näyttelijän välisestä suhteesta sekä yhdessä työskentelystä tiimin kanssa.

15.09.2018
Kuvajournalistit päivitti kansikuvansa.

13.09.2018
⭐️ Ilmoittaudu mukaan Syyspäiville 26.-28.10.2018!! Tervetuloa inspiroitumaan muun muassa Magnum -kuvatoimiston Jacob Aue Sobolin ja Jonas Bendiksenin luennoista! ⭐️