Tapahtuma

Joulukuun F5.6-klubi: Caj Bremer


04.12.2018 04.12.2018

Joulukuun F5.6-klubi tarjoaa joulun ja valokuvan taikaa: savupiipusta tipahtaa tiistaina 4.12. klo 19.00 itse Caj Bremer tuotantoaan esittelemään. Koska tupa saattaa olla täynnä ja paikkoja on rajoitetusti, nyt kannattaa saapua ajoissa.

Helmikuussa 90-vuotisjuhliaan viettävä Caj Bremer on suomalaisen kuvajournalismin merkittävimpiä ja tunnetuimpia edustajia.

CB oppi perustaitonsa ateljeeassistenttina mutta syntyi valokuvaajana varsinaisesti Olympiavuonna 1952 aloitettuaan työt Hufvudstadsbladetissa. Tämän jälkeen tie vei Lehtikuvalle ja sieltä v.1957 Viikkosanomiin, jonka nuori toimitus kaipasi uutta kuvajournalismia – humaania reportaasia, jollaista suuret amerikkalaiset ja eurooppalaiset uutislehdet julkaisivat läheltä ja kaukaa.

Aikana, jolloin televisiolla ei vielä ollut kansallisen tiedonvälittäjän asemaa, oli reportaasien merkitys suuri. Toimituksen toiveet täytti nyt CB:n kyky hallita kompositio ja valo nopeasti vaihtuvissa olosuhteissa sekä pelkistää olennainen näennäisen yksinkertaiseksi kuvaksi. Kaupan päälle kuviin tarttui CB:lle leimallinen lempeä huumori. Ovi maailmalle oli nyt auki, ja loput on suomalaisen kuvajournalismin historiaa ja Suomen historian kuvallista kirjoitusta.

Maestro itse kuitenkin painottaa, ettei aivan kaikki ole valokuvaajan omaa ansiota, joskus myös tähtien on oltava kohdallaan.

Tervetuloa kuulemaan tähtihetkistä läpi vuosikymmenien!

***
Joulukuun F5.6-klubi tiistaina 4.12. kello 19-21 (baari auki - 23) Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

Järjestää Suomen Kuvajournalistit ry. Vapaa pääsy.

F5.6 on valokuvasta ja nyt myös dokumenttielokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla.

F5.6-klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta. F5.6:n järjestäjinä toimivat Suomen kuvajournalistit sekä Dokumenttikilta yhteistyössä Aalto-yliopiston Critical Cinema Labin kanssa.

Caj Bremerin esittelytekstin lähde: Ateneumin Taidemuseo

LISÄTIEDOT

Tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia

Ajankohtaista

21.04.2019
Reilu viikko sitten jaettiin World Press Photon palkinnot Amsterdamissa. Vuoden lehtikuvaksi valittiin John Mooren valokuva siirtolaislapsesta Yhdysvaltojen rajalla. Kuvassa hondurasilainen taapero Yanela Sanchez itkee Yhdysvaltojen rajavartioston ottaessa hänet ja hänen äitinsä Sandra Sanchezin huostaan McAllenissa Texasissa 12. kesäkuuta.

19.04.2019
"Time to apply for the ninth edition of the ICRC Humanitarian Visa d’or Award - International Committee of the Red Cross. The deadline is on June 5, 2019."

18.04.2019
Carina Appelin Muistorahaston palkinto jaetaan jälleen ensi kesäkuussa! Muistorahasto ottaa vastaan ehdotuksia palkinnon saajaksi huhtikuun loppuun asti.

17.04.2019
"Street photographers, show us your works!

17.04.2019
Sanomalehti Keskisuomalaisen kuvatuottaja Hanna Marjanen, Helsingin Sanomien valokuvaaja Mika Ranta sekä Ylen kuvanhallinnan esimies Martti Lyyra antavat vinkkejä kamerakopterin hankkimista harkitseville uusimmassa Suomen Lehdistön jutussa.

11.04.2019
World Press Photo 2019 -voittajat ratkenneet juuri.

11.04.2019
Tässä jakoon pioneerimobiilistreamaus A.D. Colemanin veretseisauttavasta luennosta Normandian maihinnousun (rosoiseen) henkeen. A.D.Colemanin luvalla linkkiä saa jakaa.

10.04.2019
Eilen illalla F5.6-klubilla yleisö pääsi nauttimaan poikkeuksellisesta sisällöstä: A.D.Colemanin luennossa myytti Robert Capan kuuluisten sotakuvien kohtalosta murtui lähes trillerimäisellä tavalla, täten nousten mahdolliseksi tapauskohtaiseksi esimerkiksi siitä, miten myytit ovat historian tuottamaa puhetta.