Tapahtuma

Opastuskierros Suomen valokuvataiteen museoon


02.08.2017 02.08.2017

Tervetuloa mukaan ilmaiselle opastuskierrokselle Suomen valokuvataiteen museoon.

Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

2.8.2017 klo 18-19

Ilmainen sisäänpääsy jäsenkortilla!

Sitova ennakkoilmoittautuminen

sähköpostitse: Enable JavaScript to view protected content..

Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä

Opaskierroksella tutustumme tarkemmin kaikkiin valokuvataiteen näyttelyihin:

Heikki Willamo: Myyttinen matka

Myyttinen matka kertoo eläinten ja ihmisten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta. Se pyrkii tavoittamaan jääkauden aikana eläneen metsästäjän kokemuksen luonnosta ja eläimistä. Lähtökohtana näyttelyn teoksille ovat olleet ihmiskunnan vanhimmat tunnetut taideteokset: luola- ja kalliotaide. Matkaoppaina toimivat karhut, hirvet, peurat, sukupuuttoon kuolleet alkuhärät, mammutit ja villihevoset.

Nordic Delights

Nykyään on vaikeaa puhua yhtenäisestä pohjoismaisesta taidekentästä, tai edes yhtenäisistä kansallisista taidekentistä. Nordic Delights on yritys rikkoa homogeenisuus. Kaikki näyttelyn taiteilijat elävät ja työskentelevät Pohjoismaissa, mutta useimpien juuret ovat toisaalla. Tällä kertaa niin kutsutut vähemmistöt ovatkin enemmistössä.

Tanja Konstenius: Konfirmaatio

2.6.2017 - 20.8.2017

Tanja Konsteniuksen liikkuvista muotokuvista koostuva videoinstallaatio tutkii sukupuolirooleja siirtymäriitin ja muotokuvan kautta. Teos tarkastelee sitä, miten nuoren muutos ilmentyy kameran edessä: muotokuvasta tulee muutoksen manifesti.

Hyvä paha moderni – suomalainen 1970-luvun maaseutu Kaius Hedenströmin kuvaamana

17.5.2017 - 16.8.2017

Suomalainen maaseutumaisema muuttui voimakkaasti 1960-luvulta alkaen. Valokuvaaja Kaius Hedenström (1943–2006) oli työssään lehtikuvaajana seurannut, miten pihapiireihin ja kirkonkyliin kohosi uusia rakennuksia. Maaseutumme tänään -sarjan valokuvat alleviivaavat maisemanmuutoksen rajuutta ja väkivaltaisuutta.