Tapahtuma

F5.6 -klubi lokakuu: Karkotetut


26.10.2016 26.10.2016

Kurkien lähtöaikoihin, keskiviikkona 26.10., lennähtää klubille Karkotetut-työryhmästä valokuvaaja Katja Tähjä, teatterintekijä Elina Izarra ja näyttelijä Kai Tanner. Karkotetut-tiimi on monialainen journalisteista, tutkijoista ja taiteilijoista muodostuva työryhmä, jonka tavoitteena on kuvata ja tutkia siirtolaispalautuksia ja niihin liittyviä asioita.


Joka vuosi 160 000 ihmistä saa lähtöpassit Euroopasta. Oleskelulupaa ei ole uusittu tai myönnetty. Syyt ovat monet. Illan aikana nähdyissä Katja Tähjän otoksissa elämä jatkuu uudessa kotimaassa. Euroopan-vuosien aikana moni asia on ehkä muuttunut: kotimaa tai ihminen itse – sen sijaan vaino ja sen pelko voivat olla paluumuuttajaa vastassa.
Karkotetut-projektin ja Tähjän kuvien esittelyn lisäksi näyttelijä Kai Tanner lukee otteita Karkotetut-kirjasta.

Minne karkotetut päätyvät?
Kuka heidät ottaa vastaan?
Kuinka heidän käy?

****

Syksyllä HAM:issa nähdyn näyttelyn lisäksi aiheesta on ilmestynyt S&S:n julkaisema kirja Karkoitetut. Toimittaja Kaisa Viitanen ja valokuvaaja Katja Tähjä työryhmineen ovat tutustuneet Suomesta ja muista Euroopan maista häädettyihin ihmisiin, joiden tarina Karkotetut on. Ääneen pääsevät myös siirtolaisuustutkijat ja suomalainen saattopoliisi. Runsaasti kuvitettu teos on todenmukainen, paljastava esitys nyky-Euroopasta.

Teatterintekijä Elina Izarra valmistelee näytelmää karkotetuista. Tammikuussa 2017 Porin Rakastajat-teatterissa kantaesityksensä saava teos avaa karkotuskäytäntöjä ja niiden vaikutuksia. Näytelmä sukeltaa karkotettujen maailmaan ja kertoo miten elämä Euroopan ulkopuolella sujuu. Teoksessa on dokumentaristinen ote ja siinä kuullaan myös poliisien, tutkijoiden ja maahanmuuttoviraston näkökulmia.

Projektin kotisivut: http://www.karkotetut.com/

****

Tervetuloa!

Marraskuun F5.6-klubi keskiviikkona 26.10. klo 19.00
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki
Järjestäjänä Suomen kuvajournalistiit. Vapaa pääsy.

F5.6 on valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla. Klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

Klubia järjestävät vuorotellen Photo Do ja Suomen kuvajournalistit. 26.10. illan tarjoaa Suomen kuvajournalistit.

Tapahtumat

26.10.2018
Kuvajournalistien Syyspäivät 2018 Helsingissä


Ajankohtaista

19.09.2018
⭐️ Ilmoittaudu mukaan Syyspäiville Helsinkiin 26.-28.10.2018!! Tervetuloa inspiroitumaan muun muassa Magnum -kuvatoimiston Jacob Aue Sobolin ja Jonas Bendiksenin luennoista! Mukana puhujina myös Caj Bremer, Sanna Lehto, Juha Törmälä, Outi Törmälä, Akseli Valmunen ja elokuvaohjaaja Katja Gauriloff! Vierailijoina myös Kansallisteatterin näyttelijä Marja Salo ja Ylen ohjaaja Joonas Josefsson. Uusin lisäys ohjelmaan on valokuvaaja Heli Blåfield ja toimittaja Ville Blåfield!

18.09.2018
Helsingin Sanomain säätiö ja Patricia Seppälän säätiö järjestävät Dokumentaarisen valokuvauksen työpajan 15-17 vuotiaille valokuvauksesta kiinnostuneille nuorille.

17.09.2018
Syyskuussa Kuvajournalistien Instagram-tilillä vierailee Kaisa Rautaheimo!

17.09.2018
Syyspäivillä sunnuntaina esiintyvä Katja Gauriloff on kolttasaamelainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on myös tuotantoyhtiö Oktober Oy:n perustajaosakas. Gauriloffin elokuvat Huuto tuuleen, Säilöttyjä unelmia ja Kuun metsän Kaisa on palkittu Valtion Laatutuella. Esikoispitkä dokumenttielokuva Säilöttyjä unelmia sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2012 ja oli Jussi-ehdokkaana parhaasta dokumenttielokuvasta. Elokuva voitti Jussin parhaasta elokuvamusiikista.

16.09.2018
Lokakuun lopulla Syyspäivillä esiintyvä Sanna Lehto (s. 1990) on valokuvataiteilija Helsingistä. Hän on juuri valmistunut Aalto Yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valokuvataiteen maisteriksi. Lehto oli yksi finaalisteista keväällä järjestetyssä Hyères International Festival of Fashion and Photography, missä hän voitti yleisö palkinnon valokuvasarjallaan Morphologies.

16.09.2018
Näyttelijä Marja Salo ja ohjaaja Joonas Josefsson kertovat Syyspäivillä, kuinka saat terästettyä käsitystäsi ohjaajan ja näyttelijän välisestä suhteesta sekä yhdessä työskentelystä tiimin kanssa.

15.09.2018
Kuvajournalistit päivitti kansikuvansa.

13.09.2018
⭐️ Ilmoittaudu mukaan Syyspäiville 26.-28.10.2018!! Tervetuloa inspiroitumaan muun muassa Magnum -kuvatoimiston Jacob Aue Sobolin ja Jonas Bendiksenin luennoista! ⭐️