Tapahtuma

F5.6 -klubi lokakuu: Karkotetut


26.10.2016 26.10.2016

Kurkien lähtöaikoihin, keskiviikkona 26.10., lennähtää klubille Karkotetut-työryhmästä valokuvaaja Katja Tähjä, teatterintekijä Elina Izarra ja näyttelijä Kai Tanner. Karkotetut-tiimi on monialainen journalisteista, tutkijoista ja taiteilijoista muodostuva työryhmä, jonka tavoitteena on kuvata ja tutkia siirtolaispalautuksia ja niihin liittyviä asioita.


Joka vuosi 160 000 ihmistä saa lähtöpassit Euroopasta. Oleskelulupaa ei ole uusittu tai myönnetty. Syyt ovat monet. Illan aikana nähdyissä Katja Tähjän otoksissa elämä jatkuu uudessa kotimaassa. Euroopan-vuosien aikana moni asia on ehkä muuttunut: kotimaa tai ihminen itse – sen sijaan vaino ja sen pelko voivat olla paluumuuttajaa vastassa.
Karkotetut-projektin ja Tähjän kuvien esittelyn lisäksi näyttelijä Kai Tanner lukee otteita Karkotetut-kirjasta.

Minne karkotetut päätyvät?
Kuka heidät ottaa vastaan?
Kuinka heidän käy?

****

Syksyllä HAM:issa nähdyn näyttelyn lisäksi aiheesta on ilmestynyt S&S:n julkaisema kirja Karkoitetut. Toimittaja Kaisa Viitanen ja valokuvaaja Katja Tähjä työryhmineen ovat tutustuneet Suomesta ja muista Euroopan maista häädettyihin ihmisiin, joiden tarina Karkotetut on. Ääneen pääsevät myös siirtolaisuustutkijat ja suomalainen saattopoliisi. Runsaasti kuvitettu teos on todenmukainen, paljastava esitys nyky-Euroopasta.

Teatterintekijä Elina Izarra valmistelee näytelmää karkotetuista. Tammikuussa 2017 Porin Rakastajat-teatterissa kantaesityksensä saava teos avaa karkotuskäytäntöjä ja niiden vaikutuksia. Näytelmä sukeltaa karkotettujen maailmaan ja kertoo miten elämä Euroopan ulkopuolella sujuu. Teoksessa on dokumentaristinen ote ja siinä kuullaan myös poliisien, tutkijoiden ja maahanmuuttoviraston näkökulmia.

Projektin kotisivut: http://www.karkotetut.com/

****

Tervetuloa!

Marraskuun F5.6-klubi keskiviikkona 26.10. klo 19.00
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki
Järjestäjänä Suomen kuvajournalistiit. Vapaa pääsy.

F5.6 on valokuvaajien ja kaikkien valokuvasta kiinnostuneiden ikioma klubi, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina Lavaklubilla. Klubista on tullut suosittu erityisesti ajankohtaisten aiheidensa ja innostavien vieraidensa ansiosta.

Klubia järjestävät vuorotellen Photo Do ja Suomen kuvajournalistit. 26.10. illan tarjoaa Suomen kuvajournalistit.

Tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia

Ajankohtaista

/var/www/customers/kuvajournalistitfi/public_html/site/templates

22.03.2019
Tässä Journalisti-lehden juttu kilpailustamme. Jutussa huomioidaan, että Yleisön suosikki -sarjaa lukuunottamatta kaikki palkinnot menivät mieskuvaajille.

22.03.2019
Näin starttasi Kuvajournalismi 2018 -kilpailun tulosten julkistamistilaisuus viime maanantaina Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä.

21.03.2019
Norjan Vuoden lehtikuvat, værsågod!

21.03.2019
Kuvajournalistit päivitti kansikuvansa.

20.03.2019
Tiistaina Joonas Brandt voitti Vuoden lehtikuva 2018 -palkinnon ✨ Samalla Joonas sai Suomen kuvajournalistien kiertopalkinnon, jonka kyseisen sarjan voittaja saa aina vuodeksi itselleen. Kiertopalkinnon on suunnitellut Tapio Wirkkala ja se on valettu legendaarisen lehtikuvaajan Rashid (Nasa) Nasredtinin pimiöstä keräämästä hopeasta. Palkinnossa on Vuoden lehtikuva -voittajien nimet kaiverrettuna vuodesta 1966 alkaen. Kohta tila alkaa olla täynnä, mutta vielä sinne muutamia mahtuu...! Onnea Joonakselle 💛

20.03.2019
Yleisön suosikki -sarjan voittaja Meeri Koutaniemi ja Kuvajournalisti 2018 Touko Hujanen olivat haastateltavina tänään suorassa lähetyksessä Huomenta Suomi -ohjelmassa Maikkarilla. Haastattelu löytyy kohdasta 1:48,26 ✨✨

20.03.2019
Yleisön suosikki -sarjan voittaja Meeri Koutaniemi ja Kuvajournalisti 2018 Touko Hujanen olivat haastateltavina tänään suorassa lähetyksessä Huomenta Suomi -ohjelmassa Maikkarilla. Haastattelu löytyy kohdasta 1:48,26 ✨✨

20.03.2019
Kuvajournalismi 2018 -näyttely on avoinna Sanomatalon Mediatorilla 31.3. asti. Tervetuloa!