Tapahtuma

Canon tukee Kuvajournalismi 2015 -kilpailua


11.01.2016

Canon tukee Kuvajournalismi 2015 -kilpailua

Vuoden lehtikuva palaa uudella nimellä: Kuvajournalismi 2015 -kilpailu

Vuonna 2014 Vuoden lehtikuva -kilpailua ei pystytty toteuttamaan resurssipulan takia. Nyt Suomen kuvajournalistit ry:n järjestämä kilpailu palaa uudella Kuvajournalismi 2015 -kilpailu nimellä. Canon Oy tukee kilpailua toisena pääsponsorina viestintätoimisto Riannon ohella. Kilpailutyöt ovat esillä Sinebrychoffin taidemuseossa helmikuussa 2016.

Kilpailusarjojen voittajille maksetaan verovapaat rahapalkinnot Jokesin Lehtikuvaajarahastosta. Palkinnot rahoitetaan Kopiosto ry:n valokopiointikorvauksilla.

Perinteikkäässä Kuvajournalisti-kilpailussa palkitaan edellisen vuoden parhaat kuvat ja videot useassa sarjassa sekä lisäksi valitaan vuoden 2015 kuvajournalisti. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1962 lähtien. Kilpailun tarkoitus on koota menneen vuoden tapahtumien kuvia yhteen sekä tuoda esiin ammattikuvaajia ja edistää heidän tunnettavuuttaan. Kilpailun järjestäminen olisi mahdotonta ilman yhteistyökumppaneiden tukea. Kuvajournalismi 2015 -kilpailun toiseksi pääyhteistyökumppaneiksi on vahvistunut kilpailun pitkäaikainen tukija Canon Oy.

– Kuvantaminen on Canon-brändin ytimessä. Tarjoamme mahdollisuuksia viestiä paremmin ja autamme ihmisiä oivaltamaan visuaalisuuden voiman. Laadukas kuvajournalismi on visuaalisuutta parhaimmillaan. Siksi Canon on mukana tukemassa Kuvajournalismi 2015 –kilpailua, kertoo Canon Oy:n viestintäpäällikkö Teija Tamminen-Saremaa.

Valokuvauksen erikoisliike Studiovarustamo on myös yksi kilpailun kumppaneista. He luovuttavat palkinnot Haastaja-sarjan voittajalle. Haastaja-sarjaan voivat osallistua myös yhdistykseen ulkopuoliset henkilöt.

– Studiovarustamo on mukana tukemassa korkealaatuista kotimaista kuvajournalismia, koska laadukkaasti tuotetun visuaalisen sisällön pitäisi nousta esille, eikä hukkua keskinkertaiseen ja kertakäyttöiseen kuvatulvaan. Haastaja-sarja on avoimuudessaan vahvasti kiinni tässä ajassa ja itsessään mielenkiintoinen vertailukohta Kuvajournalistien kohtaamaan kasvavaan kilpailuun, toteaa Studiovarustamon myyntipäällikkö Joonas Schwartzberg.

Kilpailu palaa vuoden tauon jälkeen uudistettuna ja uudella nimellä

Edellisen kerran kilpailu järjestettiin keväällä 2014 vuoden 2013 kuvista. Viime vuonna kilpailua ei järjestetty.

– Suomessa vallitseva taloustilanne aiheutti sen, että viime vuonna kilpailu oli pakko jättää väliin, sillä yhteistyökumppaneiden mukaan saaminen osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Viestintätoimisto Riannon toimitusjohtaja Riitta Auvinen näki peruutusuutisen ja otti yhteyttä. Nyt rakennamme yhdessä uudistettua Kuvajournalismi 2015 -kilpailua, Suomen kuvajournalistit ry:n puheenjohtaja Riitta Supperi kertoo.

– On asioita, joita yksinkertaisesti pitää tukea ja auttaa. Kuvajournalismi on ehdottomasti yksi näistä.. Huippuvalokuvaus vaatii ammattiosaamista. Ammattikuvaajan kuvat erottuvat niin teknisesti kuin ilmaisullisestikin. Ammattikuvaajilla on näkemystä ja he pystyvät puhaltamaan sielun ottamiinsa kuviin. Ne ovat niitä kuvia, jotka pysäyttävät Meidän pitää tukea toimintaa, joka kehittää viestintää vahvasti visuaalisessa maailmassa, viestintätoimisto Riannon toimitusjohtaja Riitta Auvinen toteaa.

Kuvajournalismi 2015 -kilpailutyöt esillä Sinebrychoffin taidemuseossa

Kilpailun parhaimmat teokset esitellään Sinebrychoffin taidemuseossa järjestettävässä näyttelyssä. Kilpailu on aiempien vuosien tapaan kutsukilpailu Suomen kuvajournalistit ry:n jäsenille. Poikkeuksena on Haastaja-sarja, johon voi osallistua kaikki, myös yhdistykseen ulkopuoliset henkilöt.

Kuvajournalismi 2015 -kilpailun sarjat ovat seuraavat:

- kuvajournalisti 2015

- reportaasi 2015

- uutiskuva 2015

- henkilökuva 2015

- urheilukuva 2015

- video/multimedia 2015

- essee 2015

- haastaja 2015, kaikille avoin sarja

- yleisön suosikki 2015

Kilpailu on avoinna 1.-17.1.2016, jona aikana kilpailutyöt tulee lähettää yhdistykselle. Kilpailun voittaja julkistetaan 17.2.2016. Sinebrychoffin taidemuseon kilpailutyönäyttely on avoin yleisölle 18.2. alkaen. Kilpailun säännöt löytyvät sivustolta www.kuvajournalismikilpailu.fi.

Kilpailussa vuoden 2013 kuvista Vuoden lehtikuvaksi valittiin Helsingin Sanomien Heidi Piiroisen otos naapuristaan. Vuoden lehtikuvaajaksi puolestaan ylsi toistamiseen freelancerina työskentelevä Meeri Koutaniemi. Kilpailussa ovat aikaisemmin menestyneet muun muassa Markus Jokela, Kaisu Jouppi, Juha Metso, Touko Hujanen ja Hannes Heikura.

www.kuvajournalismikilpailu.fi

www.kuvajournalistit.fi

www.rianno.fi

www.canon.fi

www.studiovarustamo.fi